Η αρχή του τέλους της εποχής Βουλινού

Από forzaonline.gr: Ο Θωμάς Βουλινός είχε αναλάβει τις τύχες του ΠΑΟΚ στις 18 Απριλίου 1989, όταν είχε διαδεχτεί στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας τον Γιάννη Δεδέογλου.
Πηγή: forzaonline.gr
Η αρχή του τέλους της εποχής Βουλινού

Το καλοκαίρι του 1995 στον πάγκο παρέμενε για δεύτερη χρονιά ο Αρι Χάαν, ο οποίος είχε πιστωθεί την πετυχημένη σεζόν 1994-95, όταν ο Δικέφαλος είχε τερματίσει 3ος και, κυρίως, έχοντας εκτίσει την ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ μετά την επεισοδιακή ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν το 1992.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Στο παρασκήνιο είχαν εμφανιστεί τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις του Θωμά Βουλινού με τον Άρι Χάαν. Ο πρόεδρος του Δικεφάλου επέμεινε για την ένταξη στο ρόστερ (όπως κι έγινε) του Γιώτη Τσαλουχίδη (είχε αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό μετά από θητεία 7,5 χρόνων), τον οποίο δεν ήθελε ο Ολλανδός προπονητής.

Η επιπλέον επιλογή από τον εγχώριο χώρο είχε γίνει στο πρόσωπο του Δημήτρη Νόλη από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (σε 19 ματς πρωταθλήματος δεν σημείωσε γκολ, συνεχίζοντας την καριέρα του στην Καστοριά), ενώ στα ασπρόμαυρα ντύνονταν κι ο Αστέριος Θέμελης, που είχε αποκτηθεί από την ΑΕ Κρήνης κατόπιν υπόδειξης του Λάκη Στεργιούδα.

ΑΝΤΙ ΦΑΝ ΡΟΪ, ΦΑΝ ΧΑΜ

Το ποσό των 350 χιλιάδων μάρκων είχε δαπανηθεί για να έρθει ο Ολλανδός Μόρις Φαν Χαμ από την Μπέβερεν, ωστόσο το μοναδικό κοινό στοιχείο με τον σπουδαίο Φραντς Φαν Ρόι, που υποτίθεται ότι θα αντικαθιστούσε, ήταν η κοινή εθνικότητα τους...Για τον Φαν Ρόι είχε γίνει προσπάθεια παραμονής του στο ρόστερ, ωστόσο είχε κριθεί μεγάλο το ποσό των 500 χιλ. μάρκων, που απαιτούσε η Σταντάρ Λιέγης για τη μεταγραφή του, όπως και τα 300 χιλ. μάρκα για την ανανέωση του δανεισμού του.

Άλλα 235 χιλ. μάρκα είχαν δοθεί στην Αβάρτα για τον Δανό μεσοεπιθετικό Γέσπερ Γιόχανσεν, που επίσης δεν μπόρεσε να διακριθεί, καταγράφοντας στο ενεργητικό του μόλις τέσσερις παρουσίες σε αρχική ενδεκάδα.

Ο ΚΟΥΪΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Βέβαια, το πιο σπουδαίο όνομα εκείνης της μεταγραφικής περιόδου ήταν ο Άγγλος φορ Μίκι Κουίν, ο οποίος είχε υποσχεθεί να πετύχει με τον ΠΑΟΚ 20 τέρματα. Ωστόσο, δεν αποδείχτηκε συνεπής στις υποσχέσεις του...

Με θητεία σε Γουίγκαν, Στόκπορτ, Όλνταμ, Πόρτσμουθ, Νιούκαστλ και Κόβεντρι, ο 33χρονος επιθετικός, κουβαλώντας και αρκετά περιττά κιλά, αρκέστηκε τελικά στο ένα γκολ (διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο εκτός έδρας ματς με τον Ηρακλή) και επέστρεψε στην πατρίδα του, πριν καλά κλείσει έξι μήνες παρουσίας στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της 20ημερης προετοιμασίας στη Γερμανία ο Κουΐν υποχρεώθηκε να αφήσει την αποστολή και να επιστρέψει στην πατρίδα του, όταν πληροφορήθηκε το τραγικό νέο του θανάτου του 22χρονου αδελφού του.

Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ «ΕΦΙΑΛΤΙΚΗΣ» ΣΕΖΟΝ

Ο Αρι Χάαν είχε συνολικά 23 παίκτες μαζί του στο βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, που είχε διεξαχθεί στο Ζίγκεν της Γερμανίας (κοντά στην Κολωνία). Αυτοί ήταν οι Mιχόπουλος, Πουρλιοτόπουλος, Θέμελης, Γιουκούδης, Ζαφειρίου, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Παναγιωτίδης, Βολτέζος, Καπετανόπουλος, Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης, Χάβος, Τουρσουνίδης, Φαν Χάαμ, Αναστασιάδης, Ζουμπούλης, Νόλης, Κουΐν, Γιόχανσεν, Αντώνας, καθώς και δύο ερασιτέχνες, οι Τσορακλίδης (κατέγραψε μια συμμετοχή, στον εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου της 17ης Ιανουαρίου 1996 με τον Ιωνικό και την επόμενη σεζόν συνέχισε στη Γ΄ κατηγορία με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας) και Μαϊκόπουλος.

Η σεζόν 1995-96 ήταν «εφιαλτική» για τον ΠΑΟΚ, που αντιμετώπισε ακόμη και το φάσμα του υποβιβασμού, τερματίζοντας μόλις στην 14η θέση.

Διαβάστε ακόμη...