Η πολιτική που δείχνει τη θέση ισχύος

Από paok24.com: Μόλις γίνεται γνωστή μια ανανέωση συμβολαίου ενός νεαρούς ποδοσφαιριστή, η πρώτη ερώτηση που γίνεται είναι συγκεκριμένη. «Μπήκε ρήτρα;».
Πηγή: paok24.com
Η πολιτική που δείχνει τη θέση ισχύος

Και αυτό είναι το λογικό διότι η ρήτρα αποτελεί το σημείο αναφοράς μιας μελλοντικής διαπραγμάτευσης. Και η διαπραγμάτευση ορίζεται και από τη ρήτρα. Αν θέλει, η ομάδα δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων και αφήνει τη ρήτρα να κάνει τη δουλειά.

Στις ανανεώσεις Κουλιεράκη και Κωνσταντέλια, ο ΠΑΟΚ έβγαλε συνειδητά εκτός συζήτησης το θέμα ρης ρήτρας. Και η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ ήταν σε θέση να το κάνει. Στα δυο νεαρότερα μέλη της βασικής του 11άδας, αποφάσισε να τους δώσει τέτοια συμβόλαια, σε επίπεδο ετήσιων απολαβών, που να τους δείχνει οτι τους υπολογίζει ως «ενδεκαδάτους» μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό.

Το θέμα της ρήτρας διαφέρει ανάλογα τη χώρα στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, στην Ισπανία, η ύπαρξη ρήτρας αποδέσμευσης είναι υποχρεωτική στα συμβόλαια.

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να έχει το πάνω χέρι στην όποια διαπραγμάτευση γίνει σε περίπτωση ύπαρξης επίσημου ενδιαφέροντος. Και είναι σε θέση να το κάνει από τη στιγμή που μπορεί να προσφέρει συμβόλαια αντάξια της επίδρασης των δυο νεαρών στην αρχική 11άδα.

Ο Δικέφαλος αποφάσισε να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο δρόμο. Το πρώτο βήμα ήταν η προσπάθεια καθιέρωσης νεαρών στην ενδεκάδα. Το δεύτερο ήταν η διαχείριση των συμβολαίων τους. Το τρίτο θα έχει να κάνει με τη διαχείριση των όποιων προτάσεων προκύψουν.

Διαβάστε ακόμη...