«Τελικοί» για Σαμάτα – Μπάμπα, διαδικαστικά για Έκονγκ

Από paok24.com: Οι τρεις διεθνείς του ΠΑΟΚ σε συνάρτηση με το Copa Africa...
Πηγή: paok24.com
«Τελικοί» για Σαμάτα – Μπάμπα, διαδικαστικά για Έκονγκ

Διακοπή στα εγχώρια πρωταθλήματα και εθνικές ομάδες, εντός των επόμενων ημερών, με τον ΠΑΟΚ να μετρά για ακόμη μια φορά πολλούς διεθνείς. Μεταξύ αυτών και οι Αφρικανοί, Ράχμαν Μπάμπα, Αλί Σαμάτα και Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ. Για τους δυο πρώτους κρίνεται η συμμετοχής του στο Copa Africa ενώ ο τρίτος θα είναι σίγουρα στην τελική φάση.

Ράχμαν Μπάμπα

Η εθνική ομάδα της Γκάνας βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου της και στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Κεντρική Αφρική, αναζητώντας έστω την ισοπαλία που θα εξασφαλίσει την παρουσία της χώρας στα τελικά της διοργάνωσης. Σε περίπτωση ήττας, ο Μπάμπα θα θέλει να συμβεί το ίδιο και για την Ανγκόλα, από την πολλή αδύναμη Μαδαγασκάρη.

Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ

Όπως αναφέρουμε και στην εισαγωγή, η Νιγηρία του Έκονγκ έχει εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή της στο Copa Africa και το μόνο που παίζεται είναι η πρωτιά του ομίλου. Την τελευταία αγωνιστική, ο κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου υποδέχεται το Σάο Τόμε και Πρίνσιπε, το οποίο έχει μόλις έναν βαθμό στον όμιλο. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κερδίσει την πρώτη θέση του ομίλου.

Αλί Σαμάτα

Λίγο πιο περίπλοκα τα δεδομένα στον όμιλο της Τανζανίας. Η εθνική του Σαμάτα βρίσκεται στο +3 από την τρίτη θέση και την Ουγκάντα. Την τελευταία αγωνιστική παίζει στην έδρα της πανίσχυρης -αλλά και περασμένης- Αλγερίας, την ώρα που η Ουγκάντα αντιμετωπίζει -επίσης εκτός έδρας- τον Νίγηρα. Σε περίπτωση ήττας της Τανζανίας και νίκης της Ουγκάντας οι δυο χώρες θα είναι ισόβαθμες. Ως πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας είναι οι μεταξύ τους αγώνες και ως δεύτερο οι διαφορά τερμάτων σε αυτούς. Δυο κριτήρια που είναι ίδια για Τανζανία και Ουγκάντα. Αμφότερες μετρούν από μια νίκη με 1-0. Επομένως, θα πάνε στο τρίτο κριτήριο που είναι ο συντελεστής τερμάτων. Αυτή τη στιγμή η Τανζανία είναι στο -1 και η Ουγκάντα στο -3. Άρα, για να μείνει η Τανζανία εκτός, θα πρέπει να χάσει και ταυτόχρονα η Ουγκάντα να καλύψει την διαφορά τερμάτων.

Διαβάστε ακόμη...