Tέσσερα ή πέντε και… βλέπουμε!

Από paok24.com:Οριστικοποιήθηκε  πως ο Γουίλιαμ Τρόοστ – Έκονγκ θα δώσει το "παρών" στο Κόπα Άφρικα 2024, το οποίο θα διεξαχθεί σε πέντε πόλεις της Ακτής Ελεφαντοστού από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου!
Πηγή: paok24.com
Tέσσερα ή πέντε και… βλέπουμε!

Έτσι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα στερηθεί σίγουρα τις υπηρεσίες του 30χρονου στόπερ σε τέσσερα παιχνίδια: Σε αυτό με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (7/1), στη ρεβάνς με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό για το Κύπελλο Ελλάδας (10/1), στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα (14/1) και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 20/1, αμφότερα στην Τούμπα, με τον Δικέφαλο να θέλει ιδανικά να έχει στη δύναμή του τον Νιγηριανό στο ματς με τον ΟΦΗ στην Τούμπα (3/1) αλλά αυτό να εξαρτάται από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νιγηρίας και τον προπονητή των "Σούπερ Αετών", Ζοζέ Πεσέιρο.

Φυσικά, στον Δικέφαλο θα ήθελαν ιδανικά και κάτι ακόμα: Να αποκλειστεί η Νιγηρία στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο!

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη φάση του Κόπα Άφρικα, η Νιγηρία αντιμετωπίζει στις 14 Ιανουαρίου την Ισημερινή Γουϊνέα, στις 18 Ιανουαρίου την διοργανώτρια Ακτή Ελεφαντοστού και στις 22 Ιανουαρίου τη Γουϊνέα Μπισάου, με τη λογική να λέει πως ο Έκονγκ και οι συμπαίκτες του θα βρίσκονται μεταξύ των δύο πρώτων του ομίλου που θα προκριθούν στη φάση των "16", ενώ προκρίνονται και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των έξι ομίλων!

Σε περίπτωση πάντως που η Νιγηρία προκριθεί στον επόμενο γύρο, τότε ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Έκονγκ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (27/1), ενώ εάν οι "Σούπερ Αετοί" φτάσουν μέχρι τους "8", ο Νιγηριανός στόπερ θα χάσει και το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα στις 3 Φεβρουαρίου!

Από εκεί και πέρα, εάν η Νιγηρία φτάσει μέχρι τους "4", ο Έκονγκ θα βρίσκεται στην Ακτή Ελεφαντοστού και στις 7 Φεβρουαρίου, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 11 Φεβρουαρίου!

Διαβάστε ακόμη...