Δικαστής με ράσα...
SHARE:
Προφανώς μιλώντας με τον Ύψιστο ή βλέποντας κάποιο όραμα, αποφάνθηκε πως ο τελευταίος είναι αθώος για όσα ελέγχεται από τη δικαιοσύνη. Ο κ. Μαρινάκης έχει μπει στο μικροσκόπιο αθλητικού εισαγγελέα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, για μια υπόθεση κλήρωσης διαιτητών και κατάρτισης πινάκων διαιτησίας. Οι ύποπτοι γι' αυτή την υπόθεση είναι συνολικά 11.
Η δικαιοσύνη ψάχνει μια υπόθεση, όπως θα έκανε σε οποιαδήποτε κανονική χώρα. Εμείς δεν είμαστε τέτοια. Είμαστε μια χώρα, όπου ένας Μητροπολίτης θεωρεί πως έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει δημόσια και να λέει πως ο ύποπτος για τέλεση αδικήματος είναι αθώος! Ο Μητροπολίτης, μάλιστα, επενδύει την άποψή του επικαλούμενος εμπειρία σε ανακριτικά καθήκοντα στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη, τα οποία θεωρεί ότι του δίνουν τη δυνατότητα να αναφέρει ότι η πρόταση του εισαγγελέα είναι «ατεκμηρίωτη, χωρίς ουσιώδη στοιχειοθέτηση και άρα έωλος, αβάσιμος και ανεπέρειστος».
Το μόνο χρήσιμο από αυτή τη δημόσια παρέμβαση του Μητροπολίτη είναι ότι με τη δήλωσή του εισάγει μια ενδιαφέρουσα λέξη, την οποία δεν χρησιμοποιούμε παρά σπάνια.
«Ανεπέρειστος». Εξαιρετική. Όλα τα υπόλοιπα είναι εντελώς τριτοκοσμικά. Ένας ιεράρχης, αμειβόμενος μάλιστα από τα χρήματα των φορολογουμένων, παρεμβαίνει δημόσια και προκλητικά υπέρ ενός μεγάλου οικονομικού παράγοντα της χώρας. Δεν ξέρω αν με την κίνησή του αυτή μπορεί να επηρεάσει τη δικαιοσύνη. Μακάρι να μη συμβεί. Μπορεί να δημιουργήσει, ωστόσο, μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η οποία μπορεί να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση που θέλει.
Και αφού διευκρινίσω ότι όλα αυτά επιβεβαιώνουν την εκτίμηση πως οι ελπίδες για σωτηρία της χώρας είναι μικρές, να διατυπώσω και μια αθώα απορία: Γιατί ο Μητροπολίτης Σεραφείμ επιλέγει μόνον τον κ. Μαρινάκη από τους 11 για να «αθωώσει»; Οι υπόλοιποι άραγε;
Υ.Γ.1: Οι ομάδες, ο συμβολισμός τους, η ιστορία τους και ό,τι άλλο τις συνδέει με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, δεν χρεώνονται τις πράξεις του εκάστοτε επιχειρηματία ιδιοκτήτη τους.
Υ.Γ.2 : Διάβασα ότι προεκλογικά ο επιχειρηματίας δώρισε στη Μητρόπολη, ή κάπου εκεί τέλος πάντων, μια λειψανοθήκη για την τοποθέτηση των Ιερών Λειψάνων του οσίου Νείλου»! Φαίνεται πως ο όσιος δεν το ξέχασε...