Εχει τσαγανό, χτίζει χαρακτήρα ο ΠΑΟΚ
SHARE:
Η χθεσινή εκτός έδρας νίκη επί της Καρσίγιακα στην Σμύρνη δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον στον κόσμο, ενώ την ίδια στιγμή στο στρατόπεδο του Δικεφάλου προσπαθούν να διαχειριστούν τον παράγοντα «κούραση» από τις συνεχόμενες αναμετρήσεις με παρατάσεις.
Είναι εντυπωσιακό πώς μέσα σε διάστημα 12 ημερών οι παίκτες του Δικεφάλου χρειάσθηκε να παίξουν σε έξι παρατάσεις! Η αρχή έγινε στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» στο Ρέθυμνο όπου ο ΠΑΟΚ στις 3 Οκτωβρίου έχασε από την Ούνικς Καζάν στην παράταση με 91-86(75-75 κ.δ.). Ακολούθησε στις 4 Οκτωβρίου η αναμέτρηση με την Αλ Ριάντι από τον Λίβανο την οποία κέρδισε με 98-92 μετά από δυο παρατάσεις(77-77 και 85-85).
Στον έξτρα χρόνο κατάφερε το περασμένο Σάββατο να επικρατήσει του Ρεθύμνου μέσα στην Θεσσαλονίκη για την 1η αγωνιστική της Α1 με 88-79(69-69 κ.δ.). Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι του για την πρεμιέρα του Eurocup χθες, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην διοργάνωση μέσα στην Σμύρνη αναγκάζοντας τους Τούρκους φιλάθλους να τον χειροκροτήσουν για την μαχητικότητα που έδειξε καθώς αναδείχθηκε νικητής μετά από δυο παρατάσεις(66-66, 73-73 και 81-87).
Το θέμα της κούρασης είναι κάτι που απασχολεί έντονα τον Σούλη Μαρκόπουλο ο οποίος από την μια γνωρίζει πώς δεν έχει το απαραίτητο «βάθος» στον πάγκο ώστε να δώσει τις ενέσεις φρεσκάδας που σίγουρα η ομάδα χρειάζεται ενώ από την άλλη γνωρίζει καλά πως το πρόγραμμα (το Σάββατο ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης), δεν επιτρέπει σε κανέναν να εφησυχάζει.
Αν ρίξει κανείς μια ματιά και στις περσινές επιδόσεις του ΠΑΟΚ , θα διαπιστώσει ότι και πέρσι ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν η ομάδα που έπαιξε τις περισσότερες παρατάσεις στο πρωτάθλημα. Στον έξτρα χρόνο κρίθηκαν οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος :με ΚΑΟΔ, Κηφισιά, Πανιώνιο, Πανελευσινιακό και Άρη!
Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ σε αυτά τα τρία πρώτα επίσημα της χρονιάς (με ΚΑΟΔ στο κύπελλο, με Ρέθυμνο στο πρωτάθλημα και Καρσίγιακα στο Eurocup), είναι ο Μάρκ Κάρτερ με 16,6 πόντους ανά ματς και τον ακολουθούν ο Όντουμ με 13,6π και ο Χαρααμπίδης με 13π.
Θοδωρής Φελάνης