Αυτός είναι ο «Μπουφόν» του Τούντορ!

Από inpaok.com: Αυτός είναι ο «Μπουφόν» του Τούντορ! Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πήρε τη νίκη-πρόκριση στους «8» του κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στην Καλλονή, πετυχαίνοντας, μάλιστα, και τρία γκολ, ωστόσο, αυτός, που ξεχώρισε ήταν ο τερματοφύλακας της αντιπάλου ομάδας.
Πηγή: inpaok.com
Αυτός είναι ο «Μπουφόν» του Τούντορ!

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ο Κωνσταντίνος Δαύκος δεν θα φανταζόταν ότι κάποιος θα τον παρομοίαζε με τον κορυφαίο Ιταλό συνάδελφό του, Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Κι όμως, αυτό έκανε ο προπονητής του Δικεφάλου, Ίγκορ Τούντορ, ο οποίος του απέδωσε, γενναιόδωρα, τον παραπάνω χαρακτηρισμό. «Από την αρχή του παιχνιδιού ήμουν σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει την πρόκριση και μια άνετη νίκη σήμερα. Αν οι αντίπαλοι δεν είχαν τον... Μπουφόν στο τέρμα το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο», θα δηλώσει, χαρακτηριστικά, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα.

Γεννημένος στη Δράμα, στις 10 Ιουνίου 1988, ο 27χρονος γκολκίπερ, γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Δαύκου, έκανε τα πρώτα του βήματα στις σε ηλικία 10 ετών στις ακαδημίες του Στράτζαλη Δράμας. Εκεί, πήρε και την απόφαση να αφοσιωθεί στη θέση του τερματοφύλακα.

Το 2005, στα 17 του, πήρε μεταγραφή για την ομάδα της Κ20 της Δόξας Δράμας, όπου κι έγινε επαγγελματίας, ενώ το 2008 μετακόμισε στο Διαγόρα της Ρόδου. Εκεί, αγωνίσθηκε για τρία συναπτά έτη, ώσπου τον Ιανουάριο του 2011 μεταγράφηκε στον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας στις Σέρρες. Ένα χρόνο αργότερα, επέστρεψε εκεί, όπου μυήθηκε στα μυστικά του ποδοσφαίρου, στη Δόξα.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, φορά τη φανέλα της ΑΕΛ Καλλονής με την οποία συστήθηκε στο ελληνικό κοινό, πραγματοποιώντας την πρόσφατη αυτή εξαιρετική εμφάνιση και προκαλώντας το ενδιαφέρον του Κροάτη τεχνικού του Δικεφάλου.

Ο Μακεδόνας τερματοφύλακας με τα πολύ καλά αντανακλαστικά μετρά, συνολικά, μόλις, εννιά εμφανίσεις στη Super League, από τις οποίες οι τέσσερις, τη φετινή σεζόν, έχοντας οκτώ αποκρούσεις κι έντεκα επεμβάσεις στο ενεργητικό του, κι άλλες επτά, συνολικά, συμμετοχές στο κύπελλο.

Διαβάστε ακόμη...