Τι ακολουθεί για τον ΠΑΟΚ στο FIBA Europe Cup;

Ο ευρωπαϊκός «χάρτης» στο FIBA Europe Cup, μετά τον αποκλεισμό από τους ομίλους του BCL.
Πηγή: paok24.com
Τι ακολουθεί για τον ΠΑΟΚ στο FIBA Europe Cup;
Photo Credits: @PAOK BC

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε μια υπέρβαση στο χθεσινό τελικό με την Πετκιμσπόρ, για τρία δεκάλεπτα, έδειχνε πως έχει πιθανότητες να την πετύχει, στο τέταρτο όμως, οι Τούρκοι κυριάρχησαν και επικρατώντας με 79-69 πήραν το εισιτήριο για το 2ο όμιλο του BCL, όπου περιμένουν οι Mάλαγα, Οστάνδη και Κινγκ Σζέτσιν.

Τι ακολουθεί όμως για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη από εδώ και πέρα; Η απόφαση της διοίκησης, σε συνεργασία πάντα με τον Μάσιμο Καντσελιέρι, ήταν η ομάδα να κάνει χρήση του opt-in και να συνεχίσει στο FIBA Europe Cup, εφόσον δεν κατάφερνε να προκριθεί στους ομίλους του BCL.

Κάτι ανάλογο κάνει και η Σολέ (μετά τον αποκλεισμό της από την Πετκίμ στον ημιτελικό) όπως και ο χαμένος του αποψινού Βόννη-Σάσαρι, ενώ στη συγκεκριμένη διοργάνωση φέτος, συμμετέχουν ομάδες όπως η Σαραγόσα, η Τόφας, η Μπιλμπάο, η Μπούρσασπορ, καθώς και η Λούντβιγκσμπουργκ, μεταξύ άλλων.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι στον 9ο όμιλο, μαζί με την Πόρτο από την Πορτογαλία, τη Ζολνόκι από την Ουγγαρία και τη Λίμπουργκ από το Βέλγιο.

Η φάση των ομίλων ξεκινάει το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου, ενώ από τις 24 ως τις 27 Σεπτεμβρίου, θα προκύψει ο πλήρης χάρτης του FEC, αφού από τη διαδικασία των προκριματικών του, θα προκύψουν τα τελευταία εισιτήρια.

Όσον αφορά το format, οι ομάδες χωρίζονται σε 10 ομίλους των τεσσάρων, με εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Στη φάση των 16, προκύπτουν τέσσερις νέοι όμιλοι, στους οποίους συμμετέχουν οι πρώτοι 10, μαζί με τους 6 καλύτερους δεύτερους.

Σε προημιτελικά, ημιτελικά και τελικό, τα παιχνίδια είναι διπλά, με τη διαφορά πόντων να κρίνει τον τελικό νικητή.

Διαβάστε ακόμη...