Μαχητικός μέχρι το τέλος ο ΠΑΟΚ αλλά δεν τα κατάφερε

Για την 3η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε το μεσημέρι της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, στο PAOK Sports Arena, τον Παναθηναϊκό, γνωρίζοντας την ήττα με 82-88.
Μαχητικός μέχρι το τέλος ο ΠΑΟΚ αλλά δεν τα κατάφερε
Photo Credits: @acpaok

«Μουδιασμένα» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Δικέφαλος, επιτρέποντας στις φιλοξενούμενες να πάρουν προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, 4-16. Στη συνέχεια, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ έβγαλαν αντίδραση, και μείωσαν την διαφορά, 14-18. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι φιλοξενούμενες βρήκαν τρίποντο, διαμορφώνοντας το τελικό για το πρώτο δεκάλεπτο, 14-21. 

Το δεύτερο δεκάλεπτο μοιράστηκε σε δύο εικόνες για τις παίκτριες του ΠΑΟΚ. Στα πρώτα λεπτά οι αντίπαλες αύξησαν το προβάδισμα τους, 17-31, ωστόσο η συνέχεια ήταν διαφορετική. Ο Δικέφαλος έφερε τον ρυθμό στο δικό του τέμπο, έβγαλε άμυνες, ενώ παράλληλα πήρε ώριμες αποφάσεις στις επιθετικές του επιλογές. Έτσι, με επιθετικά «όπλα» τις Χόμπι και Τρονγκ, οι «ασπρόμαυρες» μείωσαν αισθητά την διαφορά, έως το τελικό για το πρώτο ημίχρονο 36-43. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος γύρισε την αμυντική του συμπεριφορά σε ζώνη, θέλοντας να εμποδίσει τα ντράιβ, αλλά και το... τάισμα των ψηλών του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς, αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν λειτούργησε, αφού οι «πράσινες» έπαιξαν με πολύ υψηλά ποσοστά στην γραμμή του τρίποντου, κάτι το οποίο αύξησε και την διαφορά. Το τελικό σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο διαμορφώθηκε στο 56-70. 

Σ' ένα αρκετά γεμάτο, επιθετικά, τέταρτο δεκάλεπτο, οι παίκτριες του Δικεφάλου προσπάθησαν να μειώσουν την διαφορά, διεκδικώντας κάτι από την αναμέτρηση. Με την Τρονγκ να... πυροβολεί από την γραμμή των τριών πόντων, βρίσκοντας συμπαραστάτριες τις Μπρουνέλ και Πράπα, ο Δικέφαλος μείωσε αισθητά την διαφορά περίπου δύο λεπτά πριν από την λήξη, 78-84. Σε κομβικό σημείο, στις παίκτριες του Δικεφάλου έλειψε το... κάτι παραπάνω, με το τελικό σκορ να είναι 82-88.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Άγγελου Αγγελίδη, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 13:00, εντός έδρας, κόντρα στον ΟΣΦΠ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α1 Μπάσκετ γυναικών. 

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 36-43, 56-70, 82-88

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Πράπα 14(2), Κουμαντσιώτου, Ζορμπαλά, Τρονγκ 27(5), Μυλωνάκη 2, Μιχαηλίδου Ε., Σταματάκη 13(1), Μπρουνέλ 5(1), Χόμπι 21.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Διαβάστε ακόμη...