Η άγνωστη ιστορία πίσω από το νούμερο 34 του Τισουντάλι

Παίκτης του ΠΑΟΚ από το μεσημέρι της Κυριακής (28/7) ειναι ο Ταρίκ Τισουντάλι, που γινεται ο τριτος Μαροκινός στην ιστορία του Δικεφάλου μετά τους Ναμπίλ Ελ Ζαρ και Ομάρ Ελ Καντουρί.
Πηγή: thessports.gr
Η άγνωστη ιστορία πίσω από το νούμερο 34 του Τισουντάλι
Photo Credits: @PAOKFC

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός ετοιμάζεται να μπει στο γήπεδο και να πιάσει δουλειά με τους νέους του συμπαίκτες και όπως φαίνεται από το βίντεο της παρουσίασης του, επέλεξε για μια ακόμα φορά να φοράει την φανέλα με το νούμερο 34.

Πάμε να δούμε όμως μια συγκινητική και άγνωστη ιστορία πίσω από την επιλογή του Τισουντάλι να αφήσει το νο10 που φορουσε μέχρι το 2018 και έκτοτε φοράει αυτή με το νούμερο 34.

Αυτός ο αριθμός 34 τον συνοδεύει τα τελευταία χρόνια και δεν είναι τυχαίο για τον Μαροκινό μεσοεπιθετικό. Με αυτόν τον αριθμό τιμά τον αδελφικό του φίλο τον Αμπντελχάκ Νούρι. Το 2017 και συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα του Αγιαξ στην Αυστρία με αντίπαλο την Βέρντερ Βρέμης, κατέρρευσε στο γήπεδο.

Αρχικά ο Νούρι ένιωθε πόνους στο στομάχι και δεν είχε κοιμηθεί καλά. Παρόλα αυτά, μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο πριν τη συμπλήρωση του 72ου λεπτού έπεσε αναίσθητος στο γήπεδο.

Πέντε ημέρες αργότερα ο Άγιαξ ανακοίνωσε πως έχει υποστεί σοβαρή και μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Έπεσε σε κώμα και ξύπνησε μετά από 2 χρόνια και 9 μήνες. Η ζωή του άλλαξε τελείως, αφού από τη μία στιγμή, στην άλλη βρέθηκε καθηλωμένος στο κρεβάτι, μη μπορώντας να αυτοεξυπηρετηθεί.

Η ιστορία του συγκλόνισε τον κόσμο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και φυσικά τους συμπαίκτες του αλλά και τους συμπατριώτες του.

Ο Τισουντάλι ήταν πολύ φίλος του Νούρι, έχοντας περάσει ωραίες στιγμές, δίνοντας του μεταξύ αλλων την Μερσεντές του γα να παντρευτεί, ενώ αρκετές φορές έκαναν μαζί διακοπές με τις οικογένειες τους.

Έκτοτε ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος και έχει δει την ζωή με άλλο μάτι όπως εχει δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του.

Διαβάστε ακόμη...