Τα... παράδοξα και οι πρωτιές του ΠΑΟΚ

Έκλεισε ο πρώτος κύκλος της σεζόν για τον ΠΑΟΚ, δίνοντας 9 παιχνίδια στο σύνολο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο αποκλεισμός από το Champions League άφησε πικρή «γεύση» στους Θεσσαλονικείς που συνεχίζουν το ταξίδι τους στο League Phase του Europa League - Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής όμως ο Δικέφαλος;
Πηγή: sdna.gr
Τα... παράδοξα και οι πρωτιές του ΠΑΟΚ
Photo Credits: @PAOKFC twitter

Με το εκτός έδρας παιχνίδι στο Περιστέρι και με ένα πολύτιμο «διπλό» ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Οι ασπρόμαυροι πήραν ήδη κάποιες πολύτιμες «ανάσες» πριν βρεθούν ξανά στο ρινγκ, έχοντας μπροστά τους ένα non stop πρόγραμμα με αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη από τα μέσα του Σεπτέμβρη. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε 9 επίσημα παιχνίδια, 6 στην Ευρώπη και 3 στο πρωτάθλημα, καταγράφοντας 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα που όμως «πόνεσε» πολύ. Και αυτό γιατί ήρθε στο χειρότερο δυνατό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, όπου και αποκλείστηκε από τη Μάλμε και τη συνέχεια στο Champions League.

Το όνειρο της εισόδου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν πήρε σάρκα και οστά καθώς βρήκε τον ΠΑΟΚ ανέτοιμο για την σπουδαία πρόκληση. Ως εκ τούτου ο Δικέφαλος θα «ξεχειμωνιάσει» στους ομίλους του Europa League, με αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι τις 30 Γενάρη, σε μία φάση 8 αγώνων. 2/2 με την Μπάνια Λούκα, το απόλυτο και με την Σάμροκ Ρόβερς, έχοντας προηγουμένως μεσολαβήσει η ισοπαλία με την Μάλμε στη Σουηδία (2-2) και η ήττα - μαχαιριά με 3-4 στην Τούμπα. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έχει το απόλυτο με 2 νίκες στην Τούμπα με Πανσερραϊκό και Παναιτωλικό, συν το «διπλό» στο Περιστέρι που τον έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας από νωρίς.

Το παράδοξο με τον Κεντζιόρα

Επτά ποδοσφαιριστές έχουν το απόλυτο συμμετοχών μέχρι στιγμής στη σεζόν, έχοντας χρησιμοποιηθεί και στα 9 παιχνίδια είτε ως βασικοί, είτε προερχόμενοι από τον πάγκο. Το παράδοξο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως ανάμεσά τους δεν βρίσκεται ο Τόμας Κεντζιόρα που μετρά τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Οι επτά ποδοσφαιριστές που έχουν το 9/9 σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν είναι οι Στέφαν Σβαμπ, Μαγκομέντ Οζντόεφ, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τομας Μουργκ, Μαντί Καμαρά και Κιρίλ Ντεσπόντοφ.

Και αυτό γιατί ο... μαραθώνιος του Κεντζιόρα ξεκίνησε από το Μάλμε της Σουηδίας και έκτοτε, ελλείψει άλλου δεξιοπόδαρου στόπερ, φαντάζει βασικός και αναντικατάστατος. Ο Πολωνός αμυντικός μετράει ήδη 660 λεπτά συμμετοχής (σ.σ. εξαίρεση αποτελεί ο Κοτάρσκι που έχει το 8/9 συμμετοχών και λόγω θέσης βγαίνει εκτός ανταγωνισμού).

Στέφαν Σβαμπ 652

Μπάμπα Ράχμαν 646

Μαγκομέντ Οζντόεφ 644

Γιάννης Κωνσταντέλιας 586

Αντρίγια Ζίβκοβιτς 547

Ζοάν Σάστρε 445

Τόμας Μουργκ 438

Τάισον 416

Μαντί Καμαρά 386

Κίριλ Ντεσπόντοφ 383

24 γκολ και 13 διαφορετικοί σκόρερ σε 9 παιχνίδια

Πολυφωνία στην επίθεση του ΠΑΟΚ με 24 γκολ και 13 διαφορετικούς σκόρερ ήδη σε αυτό το πρώτο κομμάτι της νέας σεζόν. Πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής είναι ο Τάισον, έχοντας ήδη πετύχει τρία, ενώ τρία σημαντικά γκολ πέτυχε φέτος ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης που πλέον είναι κάτοικος Βόλφσμπουργκ. Από δύο έχουν οι Σβαμπ - Οζντόεφ, καθώς και οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς - Μπάμπα Ράχμαν. Όσο για τις ασίστ; Ο μετρ των στατικών φάσεων, Κίριλ Ντεσπόντοφ, άρχισε το κρεσέντο από νωρίς με 4 ασίστ. 

Τάισον 3

Κουλιεράκης 3

Σβαμπ 2

Οζντόεφ 2

Αντρίγια Ζίβκοβιτς 2

Μπάμπα 2

Μουργκ 1

Ντεσπόντοφ 1

Σάστρε 1

Καμαρά 1

Κωνσταντέλιας 1

Εκόνγκ 1

Τισουντάλι 1

Διαβάστε ακόμη...