Πόσο ΠΑΟΚ: 43 τελικές, 0 γκολ στα τελευταία δύο ματς!

43 τελικές στα τελευταία δύο παιχνίδια με Άρη και FCSB έχει καταγράψει το κοντέρ του ΠΑΟΚ, αλλά στο αποτέλεσμα... μηδέν γκολ!
Πηγή: sdna.gr
Πόσο ΠΑΟΚ: 43 τελικές, 0 γκολ στα τελευταία δύο ματς!
Photo Credits: @PAOKFC

Μιλώντας στους Ρουμάνους εκπροσώπους του Τύπου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το ματς με την FCSB, μοιάζει με αυτό με τον Άρη». Κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα των δύο παιχνιδιών, ο ΠΑΟΚ κάνει δύο πρώτα καλά ημίχρονα σε γενικές γραμμές, παράγει σημαντικές φάσεις αλλά λυγίζει στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου που μετουσιώνεται σε αποτέλεσμα. 

Στο ματς με τους Ρουμάνους δε «μουτζουρώνει» όλη την καλή του εικόνα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, δεχόμενος γκολ σε μία φάση αμυντικής ολιγωρίας των ασπρόμαυρων. Η στιγμή που η FCSB βρήκε το γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν ουσιαστικά η πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων μέσα στο ματς καθώς είχε προηγηθεί η εκτέλεση φάουλ του Σουτ που δεν ανησύχησε ποτέ τον Κοτάρσκι. 

Στα δύο τελευταία παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ έχει καταγράψει συνολικά 43 τελικές, για την ακρίβεια 27 με την FCSB (σ.σ. όπως σημειώνεται και από την UEFA) και 16 απέναντι στον Άρη αλλά και πάλι έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο και βαθιά πληγωμένος από την επιθετική δυστοκία. Από τις 27 τελικές του ΠΑΟΚ, οι επιθετικοί του κινήθηκαν σε ρηχά νερά, ενδεικτικοί είναι οι αριθμοί του Τσάλοβ που ξεκίνησε ως βασικός και στα 70 λεπτά παρουσίας, κατέγραψε 15 πάσες και ένα κερδισμένο φάουλ. Ούτε ο Τισουντάλι κατάφερε όμως να κάνει τη διαφορά, προερχόμενος από τον πάγκο και αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως και οι δύο καλούνται να κάνουν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να καλύψουν το έδαφος και να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ομοιογένειας του Δικεφάλου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μιλώντας μετά το τέλος του παιχνιδιού, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Στα αποδυτήρια, είδα στην γρήγορη ανάλυση το ματς, τα λάθη που μας κόστισαν. Όταν δεν μπορείς να κάνεις τα εύκολα, τότε το θέμα δυσκολεύει. Δεν με κάνει χαρούμενο η συμπεριφορά των επιθετικών μας. Και αυτό χρειάζεται χρόνο, για να αφομοιώσουν οι νέοι επιθετικοί τον βαθμό της ομάδας. Αν δεν καταφέρεις να σκοράρεις, τότε τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν όπως θέλεις».

Εδώ βέβαια τίθεται κι άλλο ερώτημα, καθώς ούτε πέρσι έπαιρνε ο ΠΑΟΚ εύκολα το γκολ από τους επιθετικούς του. Το γκολ ήταν περισσότερο υπόθεση συνόλου, ομαδικής λειτουργίας. Από τη στιγμή όμως που και τα βαριά του χαρτιά του δεν πιάνουν τα γνωστά επίπεδα απόδοσης, ο ΠΑΟΚ θα χωλαίνει και θα παίρνει κακές αποφάσεις εντός περιοχής. Αν ανοίξει κανείς περαιτέρω την κουβέντα για το γκολ, θα δει πως οι Θεσσαλονικείς έμειναν για τρίτο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι χωρίς γκολ στην Τούμπα, μετά από αυτά με Παναθηναϊκό και Άρη. Κοινώς 270 αγωνιστικά λεπτά μίνιμουμ!

Για μία ομάδα που είχε συνηθίσει να σκοράρει και μάλιστα κατά ριπάς, αυτή η κατάσταση δημιουργεί προβληματισμό και έχει προφανώς αντίκτυπο και στο ψυχολογικό κομμάτι. Από την άλλη όμως, ο ΠΑΟΚ άντεξε πέρσι σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές και συνθήκες...

Διαβάστε ακόμη...