Πόσο λείπει στον Λουτσέσκου ο Μπράντον

Πως μεταφράζεται η απουσία του Ισπανού από την κορυφή της επίθεσης.
Πηγή: paok24.com
Πόσο λείπει στον Λουτσέσκου ο Μπράντον
Photo Credits: @PAOKFC twitter

«Θέλω να ξεχωρίσω τον Μπράντον. Αυτό που του έλειψε ήταν απλά το γκολ. Αλλά σε όλα τα άλλα ήταν τέλειος. Το πως έτρεξε, το πως μάρκαρε, το πως πίεσε, πόσο σωστά κινούνταν στον χώρο. Έτρεξε αδιάκοπα, έφερε ποιότητα στο παιχνίδι μας, εκμεταλλεύτηκε χώρους. Ναι, ξεχώρισα το στυλ του Μπράντον» τάδε έφη Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά το 4-0 του ΠΑΟΚ επί της Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα, το βράδυ της 22ης Αυγούστου.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Ισπανός μπορεί να μη σκόραρε, αλλά ήταν από τους «παλιούς» που είχαν κάνει τη διαφορά, λίγο μετά τον αποκλεισμό από τη Μάλμε στο Champions League. Μετά το παιχνίδι εκείνο, προέκυψε ο τραυματισμός του, ο οποίος τον έχει κρατήσει εκτός.

Ο Μπράντον έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 5 συμμετοχές στη φετινή σεζόν, όλες στην Ευρώπη. Ξεκίνησε βασικός στα δύο παιχνίδια με τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα, το ίδιο συνέβη και με τη Μάλμε, ήταν επίσης στο αρχικό σχήμα και στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σάμροκ Ρόβερς.

Στα παιχνίδια αυτά, ο ΠΑΟΚ πέτυχε συνολικά 13 γκολ. 3 στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα και 1 στη ρεβάνς. 2 με τη Μάλμε στη Σουηδία, 3 στην Τούμπα (σε 120 λεπτά) και 4 με τη Σάμροκ Ρόβερς στο πρώτο παιχνίδι. Κανένα από αυτά δεν το πέτυχε ο Ισπανός επιθετικός, ωστόσο δε μπορεί να μην καταγραφεί ότι με τον ίδιο στο αρχικό σχήμα, η ομάδα σκόραρε 13 τέρματα.

Χωρίς τον Μπράντον, οι αγώνες ως τώρα, είναι συνολικά, 9. Πόσα είναι τα γκολ της ομάδας σε αυτά; 14. Με Τσάλοφ και Τισουντάλι να μοιράζονται τη θέση στην κορυφή της επίθεσης και με το Μαροκινό να είναι ο μοναδικός από τους δύο που έχει σκοράρει μέχρι στιγμής, το δεύτερο γκολ της νίκης επί του Παναιτωλικού.

«Αν κάτι δε με κάνει χαρούμενο είναι η συμπεριφορά των επιθετικών. Δεν είμαστε τόσο επιθετικοί, δεν πιέζουμε τον αντίπαλο. Χρειάζεται χρόνο, είναι μια διαδικασία που πρέπει να περάσουν οι επιθετικοί για να αφομοιώσουν το στυλ παιχνιδιού και το πως πρέπει να συμπεριφέρονται στο γήπεδο» ανέφερε μετά τη χθεσινή ήττα από τη FCSB ο Λουτσέσκου. Κι αν γίνει η σχετική σύγκριση της τοποθέτησης του, με την τελευταία φορά που είχε τον Μπράντον διαθέσιμο, φαίνεται και η μεγάλη διαφορά…

Διαβάστε ακόμη...