Όταν ο ΠΑΟΚ παίρνει μπρος το Νοέμβριο…

«Από όλα τα χρόνια που δουλεύω το Νοέμβριο αποκτάμε χημεία» είπε στη Λιβαδειά ο Λουτσέσκου και αξίζει να θυμηθούμε τι ακριβώς έγινε γίνεται σε αυτό το διάστημα των σεζόν. Και όμως! Υπάρχει αυτή η επαναλαμβανόμενη κατάσταση που δεν μπορεί να αποτελεί σύμπτωση…
Πηγή: forzaonline.gr
Όταν ο ΠΑΟΚ παίρνει μπρος το Νοέμβριο…
Photo Credits: @PAOKFC

Ο Λουτσέσκου είχε αναλάβει τον Αύγουστο του 2017, οι τελευταίες μεγάλες μεταγραφές Βιεϊρίνια, Ζαμπράνο, Ελ Καντουρί, Μαουρίσιο είχαν έρθει στα τελειώματα και η ομάδα προσπαθούσε να βρει χημεία μέσα από τις αρχές του προπονητή. Εντός έδρας ο ΠΑΟΚ κέρδιζε στο πρωτάθλημα τους μικρομεσαίους, εκτός έδρας όμως δεν ήταν πειστικός και δεν κέρδιζε κανέναν.

Το κουμπί γύρισε εντελώς το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στο Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3 όταν ο Βιεϊρίνια είχε μονιμοποιηθεί στα μπακ, ο Πασχαλάκης στο τέρμα, ο Λημνιός στα άκρα με τον Πέλκα και ο Κουλούρης στην επίθεση! Μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου ο ΠΑΟΚ σημείωσε 10 νίκες συνεχόμενες για να ακολουθήσουν οι μηδενισμοί που του στέρησαν το πρωτάθλημα.

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟΥ 2021

Ο Λουτσέσκου γύρισε το καλοκαίρι του 2021, έβαλε τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference αλλά με μία ομάδα που δεν είχε τόσο μεγάλη ποιότητα, δυσκολεύτηκε αρκετά να σταθεροποιήσει απόδοση. Πέρα από κάποιες μεμονωμένες νίκες όπως στην Κοπεγχάγη, η ομάδα δεν είχε ισορροπία, δέχονταν πολλά γκολ και το αποκορύφωμα της κρίσης ήρθε από τρεις συνεχόμενες ήττες στα τέλη Νοεμβρίου από Ατρόμητο-Άρη και Ιωνικό. Ήταν τότε μετά το 3-2 της Νίκαιας που ο Λουτσέσκου ακούστηκε να λέει… «πάρε μου τον Γιώργο στο τηλέφωνο», τότε που στα αποδυτήρια είχε πει στους παίκτες αν πρέπει να παραιτηθεί! Από το ΠΑΟΚ-Λίνκολν 2-0 της 9ης Δεκεμβρίου που σφράγισε την ευρωπαϊκή συνέχεια, ακολούθησαν στο πρωτάθλημα 12 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες μέχρι τον Απρίλιο που κατέρρευσε από τα πολλά μεγάλα ματς και τους τραυματισμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ…

Η σεζόν 2022-2023 ξεκίνησε τραγικά με τον αποκλεισμό στη Βουλγαρία, έπειτα από τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ και τον ΠΑΟΚ να παίζει με Κουαλιάτα, Ράφα, Κάργα, Ντάντας και Κούτσια στα φορ!

Στο πρωτάθλημα η ομάδα δεν πήρε μπρος εξ αρχής έχοντας και πολλά στραβοπατήματα, μέχρι το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0 στις 30 Οκτωβρίου, το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ στο νέο γήπεδο της Ένωσης, τότε που πρώτη φορά έπαιξε και ο Κωνσταντέλιας βασικός. Από εκεί και μετά και αφού μπήκε ο Νοέμβριος ο ΠΑΟΚ απέκτησε την ισορροπία του, έπαιζε, κέρδιζε και το σερί έφθασε στο 10-5-0 μέχρι την οδυνηρή ήττα από την ΑΕΚ στην δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και ενώ είχε μπει ο Απρίλιος.

Η ΤΕΣΣΑΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ…

Τα περσινά οι πιο πολλοί τα θυμόμαστε ακόμη πιο έντονα. Ο ΠΑΟΚ είχε εξ αρχής έναν ρυθμό και με τις προκρίσεις στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε καλούτσικα, μέχρι τη νέα καμπή της Φιλαδέλφειας. Και πάλι 30/10 ο ΠΑΟΚ έπαιξε εκεί αλλά… ήταν σα να μην έπαιξε με το 2-0. Από τις 5/11 όμως και το 2-4 στο Καραϊσκάκης, όλη η Ελλάδα είδε και κατάλαβε ότι και πάλι το σύνολο του Λουτσέσκου μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Από τότε στο πρωτάθλημα το σερί ήταν 11-0-1! Για να γίνει ό τι έγινε στην πορεία…

Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ 2018

Και πώς ο ΠΑΟΚ το 2018-2019 όταν κατέκτησε το αήττητο πρωτάθλημα ξεκίνησε από τις πρώτες ημέρες και πετούσε και δεν σταματούσε πουθενά; Η απάντηση έχει να κάνει βέβαια με το ότι τότε η ομάδα δεν έκανε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ και βασίστηκε στο σύνολο της περασμένης σεζόν από το οποίο είχαν κλέψει το πρωτάθλημα!

Διαβάστε ακόμη...