Η εξέλιξη των δανεικών (2ο μέρος)
SHARE:
Γιάννης Τσολακίδης (26/1/1996), Πανελευσινιακός
Στις ακαδημίες ήταν αριστερό και δεξί χάφ, μέλος της πρωταθλήτριας Κ20 και βασικό στέλεχος της. Έκανε πέρσι την πρώτη του χρονιά ως δανεικός παίζοντας στην Β Εθνική με τον Πανελευσινιακό. Ξεκίνησε εντυπωσιακά την χρονιά παίζοντας στην αρχή όλη την δεξιά πτέρυγα και παίρνοντας συνεχόμενα 90λεπτα γέμιζε εμπειρίες παρότι η ομάδα του είχε βαλτώσει στο τέλος της βαθμολογίας. Η μεταγραφική ενίσχυση του χειμώνα μείωσε στην συνέχεια τον χρόνο του, παίζοντας ωστόσο στα περισσότερα παιχνίδια και βοηθώντας την ομάδα του από το τέλος της βαθμολογίας να σωθεί. Έπαιξε στα 27 από τα 34 παιχνίδια, πετυχαίνοντας ένα τέρμα ξεπερνώντας τα 1500 λεπτά. Ξεκίνησε βασικός στα 15 παιχνίδια με τα περισσότερα από αυτά στον Α γύρο. Συνολικά κρίνεται ως μια ικανοποιητική χρονιά που ο παίκτης πήρε εμπειρίες.
Φέτος θα αγωνιστεί δανεικός στο πρωτάθλημα της Κύπρου με την νεοφώτιστη στην Α' Κατηγορία Καρμιώτισσα.
Σάββας Τουμανίδης (2/3/1996) - Καβάλα
Μέσος και βασικό στέλεχος της Κ20 δόθηκε πέρσι στην Γ Εθνική και στην Καβάλα, ομάδα της περιοχής καταγωγής του. Ξεκίνησε άσχημα τον Α γύρο χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής για αρκετά παιχνίδια στην αρχή ωστόσο προς το τέλος του Α Γύρου άρχισε να κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή αλλάζοντας τελικά την εικόνα αποτελώντας στην συνέχεια βασικό παίκτη 11αδας. Δύσκολο το πρωτάθλημα της Γ με ελάχιστες πληροφορίες για να το παρακολουθήσεις, έχω στις σημειώσεις μου ότι έπαιξε περίπου 1400 λεπτά σε 17 από τα 32 παιχνίδια, ξεκινώντας βασικός στα 14 έχοντας σημειώσει και 2 τέρματα.
Είχε άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο, όμως έμεινε ελεύθερος και συνεχίζει να ενισχύει την ομάδα της Καβάλας.
Ευθύμης Κουλούρης (6/3/1996) - Ανόρθωση
Για τον Κουλούρη έχω δώσει προηγούμενη ανάλυση στο τόπικ του στην αρχή του καλοκαιριού την οποία και παραθέτω...Πέρσι παρακολούθησα την πορεία του Κουλούρη στην Ανόρθωση, όπως και των υπόλοιπων δανεικών μας.
Στα αγωνιστικά λοιπόν του Κουλούρη:
Ο Ευθύμης πέρασε την προηγούμενη χρονιά με τρείς προπονητές (Πάους, Μιλίνκοβιτς και Λάρκου) σε μια ομάδα που διεκδίκησε αρχικά το πρωτάθλημα και τελικά έμεινε εκτός Ευρώπης. Ο κύριος ανταγωνιστής του για την βασική ήταν ο Ντλοβού, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι στην ομάδα υπήρχε και συνομίλικος 19χρονος ο Μακρής που έπαιζε όμως και στα πλάγια, ωστόσο μετρά ότι υπήρχε στα περουσιακά στοιχεία της ομάδα ένας παίκτη μικρός σε ηλικία και διεθνής με την ανδρών της Κύπρου.
Ο Ντλοβού ήταν ο βασικός (νέα μεταγραφή που έκανε και προετοιμασία και ξεκίνησε σκοράροντας 5γκολ στους 3 πρώτους αγώνες) με τον Κουλούρη να εντάσσεται μετά παίρνοντας ολιγόλεπτα λεπτά συμμετοχής αλλά να αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικός με ασσίστ και γκόλ στις συμμετοχές αυτές ενώ ενδιάμεσα έρχεται και η εντυπωσιακή επίδοση των 6 γκόλ σε αγώνα κυπέλου. Ετσι μετά από 6 γκόλ στο κύπελο και 2 γκόλ σε συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα ερχόμενος από αλλαγή, ξεκινά για πρώτη φορά βασικός στο μεγάλο ντέρμπυ απέναντι στο ΑΠΟΕΛ όπου όμως χάνει την ευκαιρία να γίνει ήρωας χάνοντας πέναλτι ενώ αντιστρέφονται και οι ρόλοι με τον Ντλοβού να σκοράρει και να κερδίζει το ντέρμπυ λίγα λεπτά μετά την είσοδο του. Έχοντας σε φόρμα και τους δύο, ο Πάους δοκιμάζει να τους ξεκινήσει και τους δύο βασικούς στο επόμενο μάτς στο οποίο μάλιστα ο Ευθύμης σκοράρει. Το σχήμα όμως δεν ικανοποιησε τον Πάους που προτιμά για το επόμενο μάτς τον Ευθύμη βασικό, όμως και πάλι το μάτς το παίρνει ερχόμενος από αλλαγή ο Ντλοβού κερδίζοντας στην συνέχεια και την θέση στην βασική 11αδα αφήνοντας τον Κουλούρη αλλαγή.
Λίγο μετά ο Ευθύμης επιστρέφει λόγω κοιλιακών στην Θεσσαλονίκη, χάνοντας αρκετά παιχνίδια και στις μεταγραφές του Γενάρη η ομάδα του φέρνει με μεταγραφή τον πρώην παίκτης της, Ισμαήλ Γκονζάλβες, το οποίο θα δυσκολέψει τον διαθέσιμο χρόνο για τον Ευθύμη. Ο Ευθύμης μετά την επιστροφή θα συνεχίσει να μπαίνει αλλαγή παλεύοντας με επιπλέον νέο επιθετικό στο ρόστερ και δεν θα αλλάξει απόφαση ο Πάους ούτε όταν θα σκοράρει 2 γκόλ στις καθυστερήσεις σε 10λεπτη συμμετοχή του σε μάτς 5-1 με την Πάφο.
Εν τω μεταξύ ο Πάους θα αντικατασταθεί από τον Μιλίνκοβιτς που όσο και να θέλω, δεν μπορώ να μην παραγνωρίσω ότι προπονητές που έχουν περάσει από "αντίπαλες" ομάδες έχουν προκατάλειψη με τους παίκτες μας και έτσι με τον πρώην προπονητή των ερπετών και με επιπλέον επιθετικό στο ρόστερ ο Ευθύμης θα είναι μεταξύ αλλαγής και εκτός αποστολής. Ευτυχώς αλλάζει ξανά προπονητής και παρότι στα τρία πρώτα του παιχνίδια ο Λάρκου δείχνει να τον έχει εκτός, θα τελειώσει στην συνέχεια το πρωτάθλημα με τον Ευθύμη βασικό στα τελευταία 4 παιχνίδια, σκοράροντας στο τελευταίο απέναντι στο ΑΠΟΕΛ και τελειώνοντας ως δεύτερος σκόρερ της ομάδας του στο πρωτάθλημα.
Όλα αυτά ξεκινώντας στα 19 του και επιστρέφει τώρα στα 20 να πάρει ξανά τις ευκαιρίες του, έχοντας και δεδομένων των συνθηκών που ανέφερα έναν γεμάτο δανεισμό.
Στα διαχειριστικά:
Ο Κουλούρης ανήκει στην φουρνιά των 95άρηδων-96άρηδων με τους οποίους κέρδισε το πρωτάθλημα στην πρώτη χρονιά του ο Ίβιτς στην Κ20. Ο Ευθύμης ήταν το βαρύ πυροβολικό του, με ρεκόρ τερμάτων απειλώντας το ρεκόρ του Κλάους και το οποίο δεν ολοκλήρωσε αφού ανέβηκε στην πρώτη ομάδα παρότι μόλις 17 χρονών. Ηδη η φουρνιά πριν τους 95άρηδες έκλεισε τον κύκλο της έχοντας δώσει στην πρώτη ομάδα τους Κάτσε (93), Κίτσιου (93), Πέλκα (93), Κωνσταντινίδη (94). Καθώς σκοπός των ακαδημιών είναι η εξέλιξη των παικτών πρωτίστως και όχι τόσο οι τίτλοι, είναι λογικό να παίρνουν σειρά για την πρώτη ομάδα η φουρνιά των μικρών του Ίβιτς. Χθές διάβασα ότι θα μείνουν ελεύθεροι οι 95άρηδες Πόποβιτς (δεν τον πρόλαβε ο Ίβιτς είχε ήδη ανέβει στην πρώτη), Παπαδόπουλος, Πολύζος ενώ και ο Σαββίδης είναι εκτός αποστολής ψάχνοντας ομάδα. Τι μένει λοιπόν από τους 95άρηδες; Πούγγουρας και ο δανεικός Qose (95άρης είναι και ο Γιαννούλης αλλά μαζί με Μυστακίδη είναι αποτέλεσμα του σκάουτινγκ μας και όχι των ακαδημιών αφού μόνο δανεικοί δόθηκαν). Στην πρωταθλήτρια ομάδα ο Ιβιτς είχε ως βασικούς και τους συνομίληκες 96άρηδες του Κουλούρη: Δεληγιαννίδη, Πόζογλου, Βασαίτη και τους 97άρηδες Πατράλη, Τοπαλίδη από τους οποίους κάποιον/ους θα δούμε από του χρόνου να διεκδικούν θέση στο ρόστερ.
Όντως ο Κουλούρης πήρε καλό τετραετές συμβόλαιο τότε και ήδη έχουν περάσει τα 2 από τα 4 χρόνια. Πιστεύω ότι τόσο επειδή τον πιστεύει ο Ίβιτς, όσο και επειδή περνούν τα χρόνια συμβολαίου και του χρόνου θα πρέπει η ομάδα να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα από τις ικανότητες του παίκτη, ο Κουλούρης θα προτιμηθεί να εκτιμηθεί ως μέλος του ρόστερ, αντί να πάει δανεικός, εκτός αν υπάρξουν σημαντικές προσθήκες που δεν θα του δώσουν χρόνο συμμετοχής.
Νίκος Βασαΐτης (14/4/1996) - ΑΠΕ Λαγκαδά
Παρότι 96άρης ήταν ο βασικός αμυντικός μαζί με τον Qose της πρωταθλήτριας Κ20, ξεπερνώντας σε χρόνο συμμετοχής τον 95άρη Πούγγουρα. Μαζί με τον Πούγγουρα συμμετέχουν εκτός από την Κ20 και στις προπονήσεις και σε αποστολές της πρώτης ομάδας. Το 2015-16 μαζί με τον Παναγιωτούδη πηγαίνει δανεικός στην νεοφώτιστη στην Γ' Εθνική ΑΠΕ Λαγκαδά. Ξεκινά καλά παίζοντας ως βασικός μέχρι το τέλος του Α' γύρου ωστόσο μετά τις μεταγραφές Ιανουαρίου θα χάσει την θέση του βασικού. Σύμφωνα με τις σημειώσεις μου στο ενημερωτικά δύσκολο πρωτάθλημα της Γ', θα παίξει σε 17 παιχνίδια ξεκινώντας βασικός στα 14 και στα περίπου 1400 λεπτά συμμετοχής θα σημειώσει 1 τέρμα και 1 ασίστ. Νούμερα σχεδόν πανομοιότυπα με του Τουμανίδη με αντίστροφη ωστόσο χρονικά πορεία επίτευξης τους.
Είχε κληθεί να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο τον Δεκέμβρη 2013 και δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την επόμενη σεζόν.
Παναγιώτης Δεληγιαννίδης (29/8/1996) - Zemplin Michalovce
Μέλος της πρωταθλήτριας Κ20 με παράλληλη συμμετοχή του και στις προπονήσεις στην πρώτη ομάδα. Υπογράφει την χρονιά εκείνη επέκταση ως το 2017 προκαλώντας εντύπωση με το ύψος της ρητρας που τα δημοσιεύματα αναφέρουν για 7.5 εκ.
Το 2014 συμμετέχει στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, ο Αναστασιάδης όμως δεν του δίνει χρόνο και ουσιαστικά μένει άπραγος καθώς δεν παίζει και στην Κ20. Μοναδικός χρόνος συμμετοχής σε όλη την χρονιά το τρίλεπτο ντεμπούτο που έκανε στο τελευταίο αγώνα της κανονικής διάρκειας στο 0-0 με Πανιώνιο.
Την περσινή σεζόν θα ξεκινήσει πάλι στο ρόστερ της ομάδας. Ο Τούντορ θα τον χρησιμοποίησει το τελευταίο τέταρτο στην ρεβάνς με την Μπρόντμπι στην Δανία και θα παίξει με την υπόλοιπη Κ20 και στο μάτς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αντίθετα με την χρονιά 1415 ο Τούντορ τον δίνει και στην Κ20 όπου μέχρι την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα παίξει για περίπου 1300 λεπτά σημειώνοντας 5 τέρματα και 4 ασσίστ. Τον Ιανουάριο θα κάνει μαζί με τον Σαββίδη το ταξίδι στην Σλοβακία, ωστόσο θα μείνει ουσιαστικά άπραγος μπαίνοντας αλλαγή για 8 λεπτά σε ένα παιχνίδι και ζεσταίνοντας τον πάγκο στα υπόλοιπα.
Φέτος είναι στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του, πήγε αρχικά πάλι στην Zemplin που άλλαξε προπονητή και επέστρεψε πίσω και προπονείται με το β' γκρούπ παικτών της ομάδας.
Απολογιστικά κατ' εμέ και με βάση την ηλικία και τις προσδοκίες για συμμετοχή στην πρώτη ομάδα που δημιούργησε η χρονιά δανεισμού κλείνω με τα εξής:
Γιαννούλης, Πούγγουρας και Κουλούρης έκαναν το κάτι παραπάνω και δίκαια επιβραβεύτηκαν. Μένει να δούμε αν έχτισαν και προσωπικότητα ώστε να μην μείνουν σε αυτό.
Είχαν ικανοποιητική χρονιά οι Παπαδόπουλος Β. (ασχέτως που έμεινε ελεύθερος) και ο Τσολακίδης και μένει επίσης να δούμε αν ο τελευταίος κάνει και αυτός το κάτι παραπάνω στην Κύπρο για να τον δούμε του χρόνου στα 21 του να παίρνει ευκαιρίες στην προετοιμασία της ομάδας.
Η υπόλοιπη ομάδα των δανεικών Qose, Βασαιτης, Δεληγιαννίδης πλαισιωμένοι φέτος με τους Μελίσσα, Κωνσταντινίδη, Πόζογλου και με τους δανεικούς που θα δοθούν από την περσινή Κ20, ας δουλέψουν και ας δείξουν τον απαραίτητο χαρακτήρα νικητή ώστε να έρθουν πιο κοντά στην πρώτη ομάδα.