Βασικός, διεθνής και φοιτητής!

Aπό τους παίκτες, που ξεχωρίζουν φέτος με την παρουσία τους στην Κ-19 του ΠΑΟΚ είναι κι ο Γιώργος Κούπενος, που μαζί με τους Γιώργο Κοσίδη και Κωνσταντίνο Πολυκράτη, είναι οι μοναδικοί, που ήταν βασικοί και στα μέχρι τώρα πέντε παιχνίδια της ομάδας του Πέτρου Τσιαπακίδη.
Πηγή: forzaonline.gr
Βασικός, διεθνής και φοιτητής!
Photo Credits: @PAOKFC

Γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου 2006, άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο σε ηλικία οχτώ ετών στην ακαδημία του Αλέξανδρου Κιλκίς (ο πατέρας του υπήρξε αθλητής της πάλης). Τρία χρόνια μετά τον εντόπισαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και ύστερα από λίγες δοκιμαστικές προπονήσεις εντάχθηκε στην ακαδημία του Δικεφάλου, κάνοντας σχεδόν καθημερινά το δρομολόγιο Κιλκίς (τόπο καταγωγής του)-Θεσσαλονίκη μετ΄ επιστροφής για τις ανάγκες των προπονήσεων και των παιχνιδιών.

Σε μικρότερη ηλικία αγωνίζονταν ως δεξί εξτρέμ, γρήγορα, όμως, γύρισε σε ρόλο δεξιού μπακ, μια και στην ακαδημία του ΠΑΟΚ θέλησαν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα κύρια αγωνιστικά στοιχεία, που τον χαρακτηρίζουν, την ταχύτητα, δηλαδή, και την αντοχή.

Ο Κούπενος είχε κάνει ντεμπούτο με την Κ-19 σε παιχνίδι με τον Ιωνικό -με προπονητή τον Στέλιο Μαλεζά-στις αρχές Μαρτίου του 2023 (μόλις είχε κλείσει τα δεκαεφτά του χρόνια), καταγράφοντας άλλες δώδεκα παρουσίες την περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα Κ-19.

Παράλληλα με τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, καθόλου δεν αμέλησε το σχολείο, όντας πλέον πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμη...