Νίκη του ΠΑΟΚ σε πρεμιέρα μετά από τρία χρόνια

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε και επικράτησε της Μπάνια Λούκα στο πρώτο παιχνίδι της φετινής σεζόν με 3-2, με την τελευταία του νίκη σε πρεμιέρα να καταγράφεται πριν από περίπου τρία χρόνια.
Πηγή: sdna.gr
Νίκη του ΠΑΟΚ σε πρεμιέρα μετά από τρία χρόνια

Θετικό ήταν το αποτέλεσμα του Δικεφάλου στο πρώτο παιχνίδι του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League απέναντι στην Μπάνια Λούκα, καθώς επιβλήθηκε στην Τούμπα με 3-2, με σκόρερ τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του, Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ.

Πέρα όμως αυτού αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ σε πρεμιέρα σημειώθηκε πριν τρία χρόνια. Το ημερολόγιο τότε έγραφε 25 Αυγούστου του 2020, όταν κέρδισε σε μονό παιχνίδι πάλι για το Champions League την Μπεσίκτας με 3-1. 

Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, την παράσταση έκλεψε τότε για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα ο Χρήστος Τζόλης, ο οποίος έκανε μια εντυπωσιακή και θεαματική εμφάνιση, αφού σημείωσε δύο γκολ (7', 24') και μοιράζοντας και μία ασίστ στον Πέλκα στο ημίωρο. Πέραν όμως αυτού, τότε μας είχε συστηθεί και ο Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας μια τρομερή κάθετη μπαλιά με το εξωτερικό προς τον Δημήτρη Γιαννούλη, στο ξεκίνημα του πρώτου τέρματος.

Έκτοτε χρειάστηκαν να περάσουν τρία χρόνια για να πανηγυρίσει ο Δικέφαλος νίκη στην πρεμιέρα, αφού ακολούθησαν κατά σειρά οι αγώνες απέναντι στις Μποέμιανς (3/8/21), Λέφσκι Σόφιας (21/7/22) και Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (27/7/23), για τα προκριματικά του Conference League.

Στην πρώτη αναμέτρηση, στην επιστροφή του Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ, οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν με 2-1, χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε ο Άλιστερ Κουτ στο 23' και 52', με τον Ολιβέιρα στο 77' να μειώνει, πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτο του γκολ με τους Ασπρόμαυρους. Στην ρεβάνς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ κατάφερε και γύρισε το εις βάρος του σκορ, κερδίζοντας με 2-0 (3-2 συνολικό σκορ), έχοντας σκόρερ τους Σβαμπ και Μπίσεσβαρ στο 4' και 28' αντίστοιχα.

Στον αγώνα κόντρα στην Λέφσκι Σόφιας, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε και πάλι ανέτοιμος, έχοντας πολλές αλλαγές στο ρόστερ του, γνωρίζοντας την ήττα στην Βουλγαρία με 2-0 (Ουέλτον 1', Μπάρι 19') και τον Δικέφαλο να μην μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι στην ρεβάνς της Τούμπας (1-1, Ντάντας 56' - Ρονάλντο 25') και να μένει εκτός Ευρώπης, μετά από μια εντυπωσιακή πορεία που έκανε την περσινή χρονιά, φτάνοντας μέχρι και τους «8» του Conference League, όταν και αποκλείστηκε από την Μαρσέιγ.

Στο περσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα ήταν απέναντι στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην Τούμπα και το τελικό σκορ να είναι 0-0, με τον Δικέφαλο να χάνει και πέναλτι με τον Σβαμπ στο 12'. Η ρεβάνς όμως ήταν τελείως διαφορετική, αφού οι Ασπρόμαυροι ήταν εντυπωσιακοί, κερδίζοντας με το εμφατικό 1-4, με τα τρία εξ αυτών να τα πετυχαίνει με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο, εξαιτίας της αποβολής του Αουγκούστο στο 40'. Σκόρερ για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν οι Μπράντον Τόμας (45+1'), Γιάννης Κωνσταντέλιας (90+6'), Γκότλιμπ (αυτ. 12') και Τόμας (αυτ. 90+1'), με την Μπεϊτάρ να μειώνει απλά σε 1-2 με κεφαλιά του Φράιντεϊ στο 45+7'.

Μποέμιανς - ΠΑΟΚ: 2-1

Λέφσκι Σόφιας - ΠΑΟΚ: 2-0

ΠΑΟΚ - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ: 0-0

Διαβάστε ακόμη...