Eδώ θα κριθεί η πρόκριση! (pics)

Το σχεδόν 90 ετών γήπεδο της Μπόρατς και το… όνειρο!
Πηγή: paok24.com
Eδώ θα κριθεί η πρόκριση! (pics)
Photo Credits: @fkborac.net/

Στο “Gradski stadion” της Μπάνια Λούκα, θα κριθεί το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League μεταξύ ΠΑΟΚ και Μπόρατς Μπάνια Λούκα, από τη στιγμή που ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να πάρει χθες ένα σκορ ασφαλείας!

Χωρητικότητας 10.030 θεατών, το Στάδιο της Μπάνια Λούκα όπως είναι το νέο όνομα της έδρας των Πρωταθλητών Βοσνίας, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα της χώρας, έχοντας χτιστεί το 1937 και ανακατασκευαστεί το 1973, το 1981, το 2010 και το 2012.

Πιο συγκεκριμένα, το 2010, το γήπεδο υπέστη πλήρη ανακατασκευή. Μεταξύ άλλων, εγκαταστάθηκαν νέα καθίσματα στην ανατολική και δυτική κερκίδα, ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια, κατασκευάστηκε ένα νέο VIP σαλόνι και μία νέα αίθουσα για τα ΜΜΕ, εγκαταστάθηκαν νέοι προβολείς και ηχητικά συστήματα, ενώ τοποθετήθηκαν νέες κάμερες παρακολούθησης.

Το 2012 δε, κατασκευάστηκε η νέα βόρεια κερκίδα χωρητικότητας 2.492 θέσεων, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα σχέδια, η ανατολική κερκίδα θα καλυφθεί με σκέπαστρο τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, ξεκίνησε η κατασκευή της νότιας κερκίδας, η οποία θα αυξήσει τη συνολική χωρητικότητα του γηπέδου σε περίπου 13.000 θέσεις.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως το ο 2008, μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατέληξε στην ιδέα της κατασκευής ενός νέου γηπέδου. Το νέο γήπεδο θα έχει 30.000 θέσεις και ολόκληρο το συγκρότημα θα καλύπτει 205 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Το κόστος του όλου έργου υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ και θα καλύψει τις υψηλότερες απαιτήσεις της FIFA και της UEFA.

ΠΑΟΚ ποδόσφαιρο
Photo Credits: @fkborac.net/
ΠΑΟΚ ποδόσφαιρο
Photo Credits: @fkborac.net/

Διαβάστε ακόμη...