Η Μάλμε δεν είναι Μπόρατς

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του, προσπέρασε το εμπόδιο της Μπόρατς και εξασφάλισε το μίνιμουμ στην Ευρώπη, την παρουσία του δηλαδή στο Λιγκ στέιτζ του Κόνφερενς Λιγκ. Φυσικά, ο μεγάλος στόχος παραμένει το Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο που ο Δικέφαλος δεν μπορεί παρά να βλέπει μόνο το παιχνίδι, που έχει κάθε φορά μπροστά του.
Πηγή: forzaonline.gr
Η Μάλμε δεν είναι Μπόρατς

Στην προκειμένη περίπτωση, η ομάδα του Λουτσέσκου πάει στη Σουηδία για να παίξει με τη Μάλμε, έχοντας την ευκαιρία με την πρόκριση επί των Σουηδών σε πρώτη φάση ν’ αναβαθμιστεί ευρωπαϊκά, εξασφαλίζοντας το Γιουρόπα Λιγκ, συντηρώντας παράλληλα το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εννοείται ότι η Μάλμε δεν είναι Μπόρατς. Η σουηδική ομάδα είναι σαφώς πιο έμπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε σχέση με τους Βόσνιους, έχει πλήρη αγωνιστικό ρυθμό στο πρωτάθλημα της χώρας της με δεκαεφτά αγώνες πρωταθλήματος από τον περασμένο Απρίλιο και το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες της δεν πρόκειται ν’ αφήσουν ασυγχώρητα πιθανά λάθη των «ασπρόμαυρων».

Ο ΠΑΟΚ έδωσε τα δύο πρώτα επίσημα ματς της σεζόν, αλλά είναι σαφές ότι απέχει αρκετά ακόμη από το να χαρακτηριστεί ως μια έτοιμη ομάδα. Παράλληλα με τα μεγάλης σημασίας ευρωπαϊκά προκριματικά παιχνίδια, ο Λουτσέσκου έχει την υποχρέωση να ενσωματώνει και τα μεταγραφικά αποκτήματα. Και, μάλιστα, όχι όποια κι όποια, αλλά δύο παίκτες, όπως ο Τσάλοφ κι ο Τισουντάλι, που προορίζονται για το βασικό σχήμα ενδεκάδας (ο Σορετίρε υπολογίζεται περισσότερο ως μια πιο μακροπρόθεσμη λύση).

Σε κάθε περίπτωση, τα σπουδαία για τον ΠΑΟΚ είναι το βράδυ της Τρίτης στο Μάλμε. Οι Σουηδοί θα επιδιώξουν ν’ αξιοποιήσουν την έδρα τους και να πάρουν τη νίκη, γνωρίζοντας τις δυσκολίες, που θα τους περιμένουν στην Τούμπα. Το θέμα είναι ο ΠΑΟΚ να επιβάλλει το ρυθμό του και να (απο)δείξει ποιος είναι το «αφεντικό» στο συγκεκριμένο ζευγάρι.

Διαβάστε ακόμη...