Έχει αδυναμίες, αλλά θα περάσει!

Ισόπαλος με 2-2 αναδείχθηκε στην Σουηδία ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μάλμε..
Έχει αδυναμίες, αλλά θα περάσει!
Photo Credits: @PAOKFC

Πάντα είναι δύσκολο να ξεκινά η χρονιά με τέτοιας σημασίας αγώνες. Οι παίκτες καλούνται πολύ γρήγορα να φτάσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης κάτι το οποίο δεν είναι πάντα εύκολο.

Το βράδυ της Τρίτης στη Σουηδία ο Δικέφαλος μπήκε νωθρά όπως έκανε και στη Βοσνία. Και αν εκεί, η διαφορά επιπέδου ήταν τεράστια και ο ΠΑΟΚ δεν το πλήρωσε, κόντρα στη Μάλμε δεν ήταν έτσι.

Η ομάδα βρέθηκε να κυνηγάει νωρίς το σκορ, ενώ παρουσίασε και μεσοαμυντικά κενά, κυρίως λόγω της κακής λειτουργίας των κεντρικών του χάφ, αλλά και λόγω του μεγαλύτερου βαθμού ετοιμότητας του αντιπάλου.

Μένοντας στις αγωνιστικές αδυναμίες, το κενό του Μεϊτέ στα χάφ είναι δυστυχώς εμφανές. Όσο ο Ράζβαν Λουτσέσκου επιμένει σε δίδυμα χωρίς τον Μαντί Κάμαρα, ο οποίος είναι ο μόνος χάφ που έχει τα αθλητικά στοιχεία για να ακολουθεί ταχύτερο ρυθμό, τόσο ο ΠΑΟΚ θα παρουσιάζεται "κομμένος στη μέση".

Στην κακή εικόνα του άξονα συμμετείχε χθες και ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος είναι ακόμη εμφανώς πίσω σε ρυθμό, καθώς φαίνεται πως ο τραυματισμός του έχει στοιχίσει αρκετά, ωστόσο μόνο μέσα από τους αγώνες θα ανακάμψει.

Εννοείται βέβαια πως η ομάδα είχε και αρκετά θετικά στοιχεία να επιδείξει. Το πνεύμα του νικητή που υπάρχει είναι εμφανές, όπως και η πολύ καλή μεσοεπιθετική λειτουργία. Όταν σε ένα μέτριο βράδυ όπως το χθεσινό, καταφέρνεις να βάζεις δύο γκολ, να χάνεις δύο κλασικές ευκαιρίες και να έχεις ένα γκολ οριακά ακυρωθέν, τότε μπορείς να ελπίζεις. Ειδικά όταν τα μεγάλα σου όπλα θεωρητικά (Τισουντάλι και Τσάλοφ) θα είναι στον επαναληπτικό με μία εβδομάδα προπονήσεων επιπλέον.

Επίσης θετικό, είναι και το γεγονός πως ο αντίπαλος είναι μια μεσοαμυντικά πολύ κακή ομάδα. Όταν δέχεσαι δύο γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι, τότε σίγουρα στην Τούμπα θα φας τέσσερα γκολ. Τέτοιες ομάδες δεν μπορούν να σταθούν καλά εκτός έδρας κόντρα σε ποιοτικούς αντιπάλους.

Υ.Γ: Εάν ο ΠΑΟΚ θέλει όντως να κάνει το βήμα παραπάνω, οφείλει να φέρει άμεσα παίκτη στα χάφ εξίσου κυριαρχικό με τον Μεϊτέ, ο οποίος δείχνει να χάνεται. Το κενό στη μεσαία γραμμή είναι πολύ μεγάλο.

Διαβάστε ακόμη...