Το προφίλ της Σάμροκ Ρόβερς, του αντιπάλου του ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League

Δείτε το προφίλ της Σάμροκ Ρόβερς με την οποία θα έρθει αντιμέτωπος ο ΠΑΟΚ στα Playoffs του Europa League.
Πηγή: sport24.gr
Το προφίλ της Σάμροκ Ρόβερς, του αντιπάλου του ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε εν τέλει να προκριθεί στα playoffs του Champions League έπειτα από την εντός έδρα ήττα από τη Μάλμε με 4-3, με τους "ασπρόμαυρους" να υποβιβάζονται στο Europa League όπου εκεί ετοιμάζονται πλέον θα αντιμετωπίσουν την ιραλνδική Σάμροκ Ρόβερς.

Ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας για τα playoffs της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένος για τις 22 Αυγούστου στη Τούμπα, ενώ η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 29 του ίδιου μήνα.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1899 και στα 125 έτη της ιστορίας του έχει πανηγυρίσει μεταξύ άλλων την κατάκτηση 21 πρωταθλημάτων και 25 Κυπέλλων, με το τελευταίο μάλιστα πρωτάθλημα να το κατακτά το 2023.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Στέφεν Μπράντλεϊ, ο οποίος βρίσκεται στο πάγκο της από το 2016. Η Σάμροκ διαθέτει αρκετό αγωνιστικό ρυθμό, αφού το πρωτάθλημα Ιρλανδίας βρίσκεται στη 27η αγωνιστική, με την ομάδα να εντοπίζεται στη 5η θέση της βαθμολογίας.

Όσον αφορά τη συνολική χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ, η Σάμροκ Ρόβερς αγγίζει τα τέσσερα εκατομμύρια, ενώ ταυτόχρονα η μεγαλύτερη εκτιμώμενη αξία ποδοσφαιριστή της δεν ξεπερνά τις 450 χιλιάδες ευρώ (Τζάκ Μπάιρν). Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Τζόνι Κένι με δέκα γκολ.

Η Σάμροκ Ρόβερς απέκλεισε την Βίκινγκουρ στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ αποκλείστηκε από την Σπάρτα Πράγας στον 2ο προκριματικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Ιρλανδοί πέρασαν το εμπόδιο της Τσέλιε, ηττήθηκαν 1-0 εκτός έδρας, αλλά με 3-1 στην παράταση εντός έδρας οδηγήθηκαν στα playoffs του Europa League.

Διαβάστε ακόμη...