Η πρόκριση επί της Μπενφίκα με τον…πρώην Ζίβκοβιτς (vid)

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της Μπενφίκα και προκρίθηκε από τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.
Πηγή: paok24.com
Η πρόκριση επί της Μπενφίκα με τον…πρώην Ζίβκοβιτς (vid)

Σε μια ιδιαίτερη διαδικασία, με δεδομένο πως ο πλανήτης βίωνε την πανδημία του covid-19, η UEFA όρισε μονά παιχνίδια στα προκριματικά των διοργανώσεων της, μέχρι τους διπλούς αγώνες των Play-Off. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 της Μπεσίκτας, στον δεύτερο προκριματικό, και στη συνέχεια υποδέχτηκε τη Μπενφίκα, δυο χρόνια μετά την τελευταία συνάντηση τους.

Έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Δημήτρη Γιαννούλη, το σύνολο του Αμπέλ Φερέιρα ευτύχησε να προηγηθεί στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Έλληνας αριστερός μπακ συνεργάστηκε με τον Τσούμπα Άκπομ και μαζί ανάγκασαν τον Βερτόνχεν να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για το 1-0.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από εντυπωσιακή κούρσα του Γιαννούλη και πάσα στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Σέρβος, στην αγαπημένη του κίνηση, συνέκλινε προς τα μέσα και πλάσαρε αντίθετα της κίνησης του, για να πληγώσει την πρώην του ομάδα και να κάνει το 2-0.

Οι Λουζιτανοί, κατάφεραν να μειώσουν με τον Ράφα Σίλβα στο 94′, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να επιστρέψουν στο ματς. Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε και αντιμετώπισε την Κράσνονταρ, στον επόμενο γύρο, εκεί όπου γνώρισε τον αποκλεισμό, με δυο ήττες.

ΠΑΟΚ (ΑΜΠΕΛ ΦΕΡΕΙΡΑ): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (66′ Α. Ζίβκοβιτς), Τζόλης (80′ Τζόλης), Άκπομ (70′ Σβιντέρσκι).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (ΖΟΡΖΕ ΖΕΖΟΥΣ): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Πίζι, Βάιγκλ, Ταράμπτ (81′ Ράφα Σίλβα), Έβερτον, Σεφέροβιτς (72′ Βινίσιους), Πεντρίνιο (65′ Νούνιες).

Διαβάστε ακόμη...