«Παραβίαση κανονισμού της UEFA στο Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ» (pic)

Επιστολή από την Ελληνική Λύση που ζητά την τιμωρία των Τούρκων.
Πηγή: paok24.com
«Παραβίαση κανονισμού της UEFA στο Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ» (pic)
Photo Credits: @PAOKFC

Με επιστολή του ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκος, ζητά την τιμωρία των Τούρκων για το πανό που ανάρτησαν στο παιχνίδι της Γαλατασαράι με τον ΠΑΟΚ και παρέπεμπε στην άλωση της Κωνσταντινούπολης, αλλά και την σημαία του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Άλλωστε, πρόκειται για παραβίαση των κανόνων της UEFA σχετικά την απαγόρευση ανάρτησης πολιτικών μηνυμάτων στα γήπεδα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Επίτροπε,

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλατάσαραϊ-ΠΑΟΚ που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Σεπτεμβρίου 2024, δυστυχώς οι τουρκικές αρχές άσκησαν προπαγάνδα-μέσω-της-εικόνας, παραβιάζοντας για μια ακόμα φορά τον Κανονισμό της UEFA, άνευ θεσμικής αντίδρασης.

Προ του αγώνα, αφαιρέθηκαν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ οι Ελληνικές σημαίες. Από την άλλη στη διάρκεια του αγώνα υπήρχε τεράστιο πανό με αναφορά στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς («1453»), ενώ υπήρχαν σημαίες του ψευδοκράτους των κατεχομένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτές οι πράξεις συγκρούονται με τον Κανονισμό της UEFA στο καταστατικό της, όπως περιγράφεται στα άρθρα 44 και 45, συμπεριλαμβάνοντας τα παραρτήματα Α, Β και Γ.

Ερωτάται ο κ. Επίτροπος:

1) Καθώς είστε ο Έλληνας Επίτροπος, αλλά και ο Επίτροπος με χαρτοφυλάκιο την «Ένωση ισότητας και διαφορετικότητας», με αρμοδιότητες και στον τομέα του αθλητισμού, με ποιόν τρόπο θα εξασφαλίσετε την τήρηση ίσης αντιμετώπισης ανάμεσα στις ομάδες;

2) Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεργασία EE-UEFA, με ποιες απτές μεθόδους θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί πλήρως ο Κανονισμός κατά της ομάδας της Τουρκίας;

Με εκτίμηση, Εμμανουήλ Φράγκος.

Επιστολή από την Ελληνική Λύση που ζητά την τιμωρία των Τούρκων στον αγώνα Γαλατασαράι ΠΑΟΚ
Photo Credits: @paok24

Διαβάστε ακόμη...