Ο «ηγετικός» Κοτάρσκι και τα «πρέπει» του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ έφυγε ηττημένος από την Κωνσταντινούπολη, μετά την πρεμιέρα του League Phase του Europa League ενάντια στη Γαλατάσαραϊ (3-1), όμως, μπορεί να κρατάει στα θετικά την εξαιρετική φόρμα που συνεχίζει να βρίσκεται ο τερματοφύλακας του. Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι έδειξε για ακόμη μια φορά την κλάση του και τις ικανότητες του κάτω από τα γκολπόστ και «ζητάει» από τους συμπαίκτες του να τον ακολουθήσουν, σε έναν δρόμο που έχει αποφασίσει ο ίδιος να ηγηθεί.
Πηγή: bnsports.gr
Ο «ηγετικός» Κοτάρσκι και τα «πρέπει» του ΠΑΟΚ!
Photo Credits: @PAOKFC

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φύγει με ένα καλό αποτέλεσμα από την Κωνσταντινούπολη και την έδρα της Γαλατάσαραϊ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε με 3-1, στην πρεμιέρα του League Phase του Europa League, όμως,  ο Ντομινίκ Κοτάρσκι ξεχώρισε για ακόμη μια φορά. 

Ο τερματοφύλακας των Θεσσαλονικιών, πραγματοποίησε ξανά μια τρομερή εμφάνιση, αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη χθεσινή αναμέτρηση ο Κροάτης σταμάτησε τους παίκτες της τουρκικής ομάδας, επτά φορές. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ο ΠΑΟΚ παρά τις προτάσεις που δέχθηκε το καλοκαίρι από ομάδες της Serie A, είχε ξεκαθαρίσει πως ο Κοτάρσκι δεν τίθεται προς πώληση, κόβοντας από νωρίς τις ελπίδες των μνηστήρων του ταλαντούχου τερματοφύλακα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών Ελλάδας, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ο Κοτάρσκι από το ξεκίνημα της σεζόν, είναι εξαιρετικός και εξελίσσεται συνεχώς. Ήδη στις πρώτες αγωνιστικές της Stoiximan Super League, έχει κάνει τη διαφορά και είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος. Στο παιχνίδι ενάντια στον Ατρόμητο, όπου με δυσκολία πήρε τη νίκη ο ΠΑΟΚ (2-1), στο Περιστέρι, ο 24χρονος έκανε δυο επεμβάσεις και παραλίγο να αποκρούσει το πέναλτι του Ουάρντα στο 85ο λεπτό. 

Στο «ντέρμπι» ενάντια στον Παναθηναϊκό (15/09, 0-0), μαζί με τον Ντραγκόφσκι, ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Μάλιστα, η επέμβαση που έκανε στις καθυστερήσεις του αγώνα, στο σουτ του Ιωαννίδη, στέρησε ένα πολύτιμο γκολ στον Έλληνα επιθετικό και πιθανότατα μια μεγάλη νίκη των «πρασίνων» στην Τούμπα. Στο παιχνίδι ενάντια στο «τριφύλλι» ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε τέσσερις επεμβάσεις, έχοντας και 70% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις του. 

Στην 5η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος ο γκολκιπερ του ΠΑΟΚ είχε δείξει ξανά τα «δόντια» του. Αυτή τη φορα ενάντια στον Βόλο (21/09, 1-4), πραγματοποίησε επτά επεμβάσεις και αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης. Ο Κροάτης σε αυτό το παιχνίδι είχε ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις του 88%. 

Τι παρατηρούμε, όμως, σχεδόν σε όλα τα προαναφερθέντα παιχνίδια; Ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί τουλάχιστον ένα γκολ στο καθένα από αυτά, με μοναδική εξαίρεση το μεγάλο «ντέρμπι» ενάντια στον Παναθηναϊκό, που το έσωσε ο τερματοφύλακας του. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παρά τις τρομερές εμφανίσεις που κάνει ο 24χρονος Κροάτης, δεν καταφέρνει να κρατήσει το μηδέν. Η αμυντική γραμμή των πρωταθλητών Ελλάδας, πρέπει να βρει τη φόρμα που έχει ο γκολκίπερ της, έτσι ώστε να καταφέρει να αποκτήσει πλήρη σταθερότητα στα μετόπισθεν. 

Η σεζόν είναι μεγάλη, ο Κοτάρσκι είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή, αλλά για να γίνει το back to back από τους Θεσσαλονικείς, χρειάζονται περισσότερη σιγουριά στην άμυνα, κάτι που τους δίνει ήδη ο τερματοφύλακάς τους.

Διαβάστε ακόμη...