Τέταρτη φορά κόντρα σε Ρουμάνους!

Το παρελθόν του Δικεφάλου με ομάδες από τη χώρα της FCSB.
Πηγή: paok24.com
Τέταρτη φορά κόντρα σε Ρουμάνους!
Photo Credits: @PAOKFC twitter

O ΠΑΟΚ φιλοξενεί τη FCSB, για τη δεύτερη αγωνιστική του League Phase στο Europa League, σε παιχνίδι που θα αποτελέσει την τέταρτη συνάντηση του με ρουμανικό σύλλογο.

Θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο 2005/06, για να βρούμε την τελευταία φορά που ο Δικέφαλος έπαιξε με αντίπαλο από αυτήν την χώρα. Τότε, αντιμετώπισε την Ραπίντ Βουκουρεστίου και ηττήθηκε με 1-0, χάρη στο γκολ του Μαλνταρασάνου στο 50′. Σε όμιλο με Σαχτάρ, Στουτγκάρδη και Ρεν, σε μονά παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 5ος και αποκλείστηκε.

Για τις δυο προηγούμενες περιπτώσεις που οι «ασπρόμαυροι» έπαιξαν με Ρουμάνους, θα πρέπει να πάμε στη δεκαετία του 1970 και του 1980. Πρώτα, τη σεζόν 1970/71 για το «Fairs Cup», o ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη Ντινάμο 1948. Κέρδισε στην Τούμπα με 1-0, με το γκολ του Κούδα στο 80′, αλλά γνώρισε βαριά ήττα με 5-0 στον επαναληπτικό και αποκλείστηκε.

Περίπου 18 χρόνια μετά, για το Βαλκανικό Κύπελλο, ο ΠΑΟΚ βρήκε στο δρόμο του την Άρτζες Πιτέστι. Στο παιχνίδι της Τούμπας επικράτησε με 2-0 και στον επαναληπτικό ηττήθηκε με 4-2, σε παιχνίδια για τη φάση των ομίλων. Σλάβια Σόφιας και Λουφτετάρι ήταν οι άλλες δυο ομάδες, με τον Δικέφαλο να τερματίζει τέταρτος και τους Ρουμάνους στην πρώτη θέση.

Διαβάστε ακόμη...