Η…διπλή ανάγκη να το γυρίσει στην Ευρώπη

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, τα παιχνίδια που έρχονται και τα…προκριματικά
Πηγή: paok24.com
Η…διπλή ανάγκη να το γυρίσει στην Ευρώπη
Photo Credits: @paokfc.gr

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στο League Phase του Europa League, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη, στην πρεμιέρα, και με 0-1 από τη Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα, για την δεύτερη αγωνιστική.

Πλέον για τον Δικέφαλο του Βορρά η ανάγκη συγκομιδής βαθμών είναι μεγάλη, για δυο λόγους. Πρώτα απ’ όλα για την διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού. Ο ΠΑΟΚ καλείται να συγκεντρώσει περίπου 10-12 βαθμούς, στα έξι εναπομείναντα παιχνίδια με Βικτόρια Πλζεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, RFS, Φερεντσβάρος, Σλάβια Πράγας και Ρεάλ Σοσιεδάδ. Τουλάχιστον τόσους βαθμούς δείχνουν οι προσομοιωτές ότι χρειάζεται μια ομάδα για προκριθεί.

Ο δεύτερος σημαντικός λόγος, έχει να κάνει με τα μελλοντικά προκριματικά του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, εκεί όπου μετρούν οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει η κάθε ομάδα την τελευταία πενταετία στις διοργανώσεις της UEFA. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν στους ισχυρούς, σε όλη τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, γεγονός που θα ήθελε να διατηρήσει και στα επόμενα, με δεδομένες όλες τις παγίδες που κρύβουν τα παιχνίδια αυτής της περιόδου.

Ακόμη είναι νωρίς, για να βγάλουμε το οποιοδήποτε συμπέρασμα, μιας και παίζουν ρόλο τόσο οι βαθμοί που θα συγκεντρώσει μια ομάδα από την ευρωπαϊκή της πορείας όσο και από το αν θα πάει στα επόμενα προκριματικά ως πρωταθλητής, δευτεραθλητής κ.ο.κ. Το σημαντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο ΠΑΟΚ να συγκεντρώσει βαθμούς στα παιχνίδια που έρχονται. Ακόμη και κάθε ισοπαλία μπορεί να μετρήσει!

Διαβάστε ακόμη...