Τι έδειξε η ενδεκάδα του Λουτσέσκου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ - Ποιες οι σκέψεις για το ευρωπαϊκό

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ ανήκει ήδη στο παρελθόν, με τον ΠΑΟΚ να στρέφει την προσοχή του στο must win παιχνίδι με την Βικτόρια Πλζεν. Τι έδειξαν οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για τη βασική ενδεκάδα σε συνάρτηση με το ευρωπαϊκό που ακολουθεί...
Πηγή: sdna.gr
Τι έδειξε η ενδεκάδα του Λουτσέσκου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ - Ποιες οι σκέψεις για το ευρωπαϊκό
Photo Credits: @PAOKFC

Αν και η πάγια τακτική του ΠΑΟΚ είναι να πηγαίνει game by game, ήταν ξεκάθαρο πως ορισμένες επιλογές στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έγιναν με γνώμονα ότι ακολουθεί ένα σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι για τους Θεσσαλονικείς και γενικά ένα «καυτό» διάστημα 21 ημερών με 7 αναμετρήσεις. Συνεπώς έχει καταρτιστεί ένα πλάνο για τη διαχείριση των παικτών σε αυτόν τον «μαραθώνιο».

Για παράδειγμα, η χρησιμοποίηση του Λόβρεν μπορεί να εξεταστεί από την οπτική πως ο έμπειρος στόπερ δεν συγκαταλέγεται στην ευρωπαϊκή λίστα και δεδομένης της ποιότητας αλλά και της κλάσης του, θα μπορούσε εύκολα να «βγάλει» ένα ντέρμπι υψηλών απαιτήσεων, όπως αυτό κόντρα στην ΑΕΚ. Πέρα από το γεγονός όμως ότι ο Λόβρεν είναι μία πινελιά πολυτελείας και μία άκρως αξιόπιστη λύση, φάνηκε πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε να είναι «δίκαιος» απέναντι στους ποδοσφαιριστές του, κινούμενος κόντρα στην ΑΕΚ με τους παίκτες που δούλεψαν μαζί του σε όλο το διάστημα της διακοπής.

Για παράδειγμα, Κόλεϊ, Καμαρά, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας που έχασαν τις περισσότερες προπονήσεις που έλαβαν χώρα το τελευταίο διβδόμαδο λόγω των εθνικών ομάδων, έμειναν στον πάγκο, με τον Ρουμάνο τεχνικό να επιστρατεύει Λόβρεν, Σβαμπ - Οζντόεφ στα χαφ, Μουργκ στο «δέκα» και τον Αντρίγια που παρέμεινε στην Θεσσαλονίκη. Είναι κάτι που συνηθίζει ο Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς υπολογίζει μεν την επιβάρυνση και την κούραση των διεθνών του αλλά από την άλλη θέλει να «επιβραβεύσει» και όσους βρίσκονται και δουλεύουν καθημερινά μαζί του, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βρεθούν σε πρώτο πλάνο με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Οι επιλογές που έγιναν στο ματς με την ΑΕΚ δείχνουν ξεκάθαρα πως ο ΠΑΟΚ θα προβεί σε αλλαγές στο κομβικό ματς με την Βικτόρια Πλζεν. Σε πρώτο πλάνο είναι ο Μπάμπα Ράχμαν, ο οποίος θα βρεθεί σε καθεστώς διαχείρισης το επόμενο διάστημα δεδομένου πως έγινε αναγκαστική αλλαγή στην OPAP Arena. Σε περίπτωση που ο Γκανέζος μπακ δεν κριθεί έτοιμος για την Πέμπτη (24/10, 19.45), ο Ότο θα βρεθεί ξανά στ΄αριστερά της άμυνας, όπως έγινε και στο ματς της Κυριακής, μία θέση άκρως οικεία για τον ίδιο, όπως δήλωσε και στο SDNA. Κάτι που σημαίνει πως ο Σάστρε θα επιστρέψει στην ενδεκάδα και στα δεξιά της άμυνας.

Ο Κόλεϊ, με τα εξαιρετικά πρώτα δείγματα γραφής του, διεκδικεί φανέλα βασικού στο κέντρο της άμυνας και στο πλευρό του Κεντζιόρα. Όπως αντίστοιχα και ο Καμαρά που αγωνίστηκε αλλαγή κόντρα στην ΑΕΚ. Με ερωτηματικό για την ώρα ο παρτενέρ του, κάτι που πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει με την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις.  Ίδιο σκεπτικό και για τον Κωνσταντέλια προφανώς, πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Μουργκ είναι εκτός αποστολής. Μάλιστα, στο ματς με τους Τσέχους υπάρχουν οι σκέψεις να ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο ο Μπράντον Τόμας, ξεκινώντας το παιχνίδι, μετά τα πρώτα λεπτά που κατέγραψε κόντρα στην ΑΕΚ μετά την επάνοδό του. 

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του δύο ακόμη ημέρες προετοιμασίας για το μεγάλο παιχνίδι προκειμένου να καταστρώσει με ηρεμία όλες τις λεπτομέρειες για το «τρίποντο» που ψάχνει... 

Διαβάστε ακόμη...