Το μεγάλο ρεκόρ της Dani Neuhaus

Ένα από τα «στοιχειωμένα» ρεκόρ του ασπρόμαυρου γυναικείου ποδοσφαίρου, που έχει ως διαχρονική συνήθεια να σπάει συνεχώς ό,τι ρεκόρ φτιάχνει κάθε χρονιά, ήταν αυτό των περισσότερων «clean sheets», δηλαδή των αγώνων όπου η τερματοφύλακας δεν δέχεται γκολ.
Πηγή: Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook
Το μεγάλο ρεκόρ της Dani Neuhaus
Photo Credits: @Η ασπρόμαυρη βίβλος / facebook

Κρατούσε από την πρώτη χρονιά της ομάδας, τη σεζόν 2001-02 και την πρώτη τερματοφύλακα που φόρεσε ποτέ γάντια σε αγώνα του ΠΑΟΚ, την Daniela Mitrovic.

Η Σέρβα είχε καταφέρει να κρατήσει την εστία της δίχως να δεχτεί γκολ σε 17 αγώνες της πρώτης σεζόν του ΠΑΟΚ, όπου και τότε ο Δικέφαλος είχε κατακτήσει το νταμπλ. Σε σύνολο 26 συμμετοχών, η Mitrovic είχε δεχτεί συνολικά 18 τέρματα (14 στο Πρωτάθλημα, 4 στο Κύπελλο).

Από την 1η χρονιά του ΠΑΟΚ έπρεπε να φτάσουμε στην 23η, τη φετινή σεζόν, όπου μια Βραζιλιάνα θα έσπαζε, επιτέλους, αυτό το ξεχασμένο ρεκόρ. Η Dani Neuhaus κράτησε το μηδέν σε 20 από τους 29 αγώνες της, δεχόμενη συνολικά 14 γκολ (8 στο Πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο, 4 στην Ευρώπη). Αν αγωνιστεί και αύριο, στον αγώνα-φιέστα της τελευταίας αγωνιστικής, μπορεί και να το επεκτείνει.

Ταυτόχρονα, η Dani Neuhaus μένει στην ιστορία ως η πρώτη τερματοφύλακας που έκρινε τίτλο με μία και μόνη της απόκρουση, αυτή στο τέταρτο πέναλτι της ΑΕΚ, στον προχθεσινό τελικό του Κυπέλλου.

Και, ίσως περισσότερο από όλα αυτά, η Dani κατάφερε να αφήσει κληρονομιά μία πολύ δυνατή στιγμή στην ασπρόμαυρη καριέρα της που δεν έχει άμεση σχέση με τα αγωνιστικά της επιτεύγματα: Η απόφασή της να γίνει ανθρώπινο φορείο και να μεταφέρει μόνη της τη Nikola Rybanská εκτός αγωνιστικού χώρου, στον τραυματισμό της σπουδαίας σκόρερ του ΟΦΗ, στον αγώνα που έκρινε το Πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη...