Ποδόσφαιρο γυναικών: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξεκίνησε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών. Ένας θεσμός, στον οποίο ο ΠΑΟΚ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Στην Ελλάδα, ΠΑΟΚ και γυναικείο ποδόσφαιρο είναι έννοιες ταυτόσημες.
Ποδόσφαιρο γυναικών: Εβδομαδιαία ανασκόπηση
Photo Credits: @acpaok

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

20 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα και 6 double.

Αν αναρωτιέστε γιατί τα κύπελλα και τα double, είναι τόσο λιγότερα από τα πρωταθλήματα, η απάντηση είναι ότι οι φωστήρες της ΕΠΟ κατήργησαν την διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας για πολλά χρόνια, για να στερήσουν από τον μεγάλο ΠΑΟΚ την δυνατότητα, να αποκτήσει πολλούς ακόμη πανελλήνιους τίτλους.

Και μια επισήμανση στον Α.Σ., στον οποίο ανήκει διοικητικά το τμήμα.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να προσθέσετε στην τροπαιοθήκη του συλλόγου, το πρωτάθλημα της περιόδου 2019-2020, το οποίο διακόπηκε μεν, λόγω της πανδημίας, αλλά απονεμήθηκε επίσημα από την ομοσπονδία στην ομάδα μας, καθώς την στιγμή της διακοπής προπορευόταν, δίχως καμμία βαθμολογική απώλεια, με 7 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, με 8 αγωνιστικές να υπολείπονται.

Μία παράλειψη που δεν δικαιολογείται με τίποτα.

Το τμήμα έχει τεράστια τεχνογνωσία στο άθλημα και δεν περιορίζεται μόνο στην συγκομιδή τίτλων.

Είναι ο πρώτος σύλλογος στην χώρα που δημιούργησε Β ομάδα και τμήματα ηλικιακών κατηγοριών.

Συνεργαζόμαστε με πληθώρα ομάδων και ακαδημιών σε όλη την επικράτεια, που καλλιεργούν το ποδόσφαιρο γυναικών και εντάσσουμε στα σπλάχνα μας, τα μεγαλύτερα ταλέντα.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, νομίζω στον Κώστα Βαρδαλή, που οργάνωνε και συντόνιζε επί σειρά ετών, την λειτουργία του τμήματος.

Στο τέλος της περσινής σεζόν, μετά την κατάκτηση ενός ακόμη double, αποχώρησε, αφήνοντας στο πόστο του τον Άκη Μπεκιάρη.

Στο τελευταίο πρωτάθλημα, εμφανίστηκαν στην Α εθνική, οι νεοφώτιστοι Αεκ και Παναθηναικός, αναγκάζοντας τα Αθηνοκεντρικά ΜΜΕ, να ρίξουν περισσότερο τα φώτα τους, σ ένα χώρο που αγνοούσαν επιδεικτικά τα προηγούμενα χρόνια, καθώς το μονοπώλιο κατάκτησης τίτλων από τον ΠΑΟΚ, δεν τα συγκινούσαν ιδιαίτερα.

Είχαν μάλιστα το θράσος, να μιλήσουν για διεκδίκηση του τίτλου [κυρίως από τον βαζελμπαχτσέ] και πακτωλό χρήματος που ρίχνει ο Αλαφούζος, μέσω πράσινου ερασιτέχνη.

Η απάντηση μας, ήρθε μέσα στο γήπεδο , με αήττητη κατάκτηση πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Η νέα σεζόν, ξεκίνησε με τους αγώνες μας στα προκριματικά του champion league.

Στην Ευρώπη, δυστυχώς τα δεδομένα είναι διαφορετικά και οι δυνατότητες διάκρισης είναι, από πολύ περιορισμένες, έως ανύπαρκτες.

Στο πρώτο παιχνίδι ξεπεράσαμε το εμπόδιο της Ισραηλινής Κιργιάτ Γκατ, με 2-1 στην παράταση, αλλά στο επόμενο ματς, χάσαμε από την Σερβέτ με 2-0, με διαιτητική συνδρομή είναι αλήθεια και ήρθε ο αποκλεισμός.

Φέτος η σεζόν αναμένεται να είναι περισσότερο ανταγωνιστική, οι τέσσερεις καλύτερες ομάδες, πλην ΠΑΟΚ, έχουν ενισχυθεί και αναφέρομαι στους ΟΦΗ, ΡΕΑ, Παναθηναικό και Αεκ.

Κάθε βαθμός που κερδίζουν κόντρα στον αυτοκράτορα ΠΑΟΚ, πανηγυρίζεται σαν τίτλος.

Εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με προσήλωση και σοβαρότητα.

Στο τιμόνι της ομάδας παρέμεινε ο Θαλής Θεοδωρίδης και κρατήσαμε ένα σημαντικό τμήμα του περσινού κορμού.

Παρέμειναν λοιπόν η Σουηδέζα Χέλμβαλ, η Βραζιλιάνα Νόιχαους, η Ουρουγουανή Φεραντάνς και οι Ελληνίδες Μήτκου, Βαρδαλή, Γκούνη, Κιουρεξίδου, Κοσκερίδου, Δοιρανλή, Παπαδοπούλου, Τζούρτζεβιτς, Καλέση, Γιοβάνη, Αργυρίου, Καλλιεντζίδου και Κωνσταντινίδου.

Αποκτήθηκαν τρείς ξένες αθλήτριες, η Ινδή Μανίσα, η Λουξεμβουργιανή Εστέβες και η Κολομβιανή Ανδράδε.

Για την τελευταία ακούγεται ότι αποχώρησε ή θα αποχωρήσει.

Δυστυχώς η ενημέρωση από τον Α.Σ. αποτελεί είδος πολυτελείας, όπως γνωρίζετε.

Σημαντικές προσθήκες, η επιστροφή της αρχηγού της εθνικής ομάδας Κακαμπούκη, από τον βάζελο και η μεταγραφή από τον ΟΦΗ της Δρακογιαννάκη.

Επέστρεψε επίσης η Βλασσόπουλος και ήρθαν οι Καραγιάννη, Δασκάλου και Μπουρτούνη, η τελευταία για αναπληρωματική γκολκήπερ.

Η Χαλατσογιάννη θα παραμείνει φέτος εκτός, λόγω του σοβαρού χειρουργείου, στο οποίο υποβλήθη.

Από τα μέσα της περσινής σεζόν, χρησιμοποιούμε σαν έδρα το δημοτικό γήπεδο Νέων Επιβατών.

Σίγουρα ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι ο καλύτερος δυνατός, αλλά εξυπηρετεί περισσότερο τις αθλήτριες και το σταφ, σαν τοποθεσία, από την Ν. Μεσήμβρια.

Επιπλέον και σίγουρα σημαντικότερο, δίνει την δυνατότητα σε πιο πολλούς φιλάθλους, να παρακολουθούν την ομάδα, όπως φάνηκε στην πράξη.

Στην πρεμιέρα στραβοπατήσαμε φέρνοντας ισοπαλία 1-1, με την ΡΕΑ, εντός έδρας, πραγματοποιώντας την χειρότερη εμφάνιση μας, εδώ και πολύ καιρό, σύμφωνα με τα λεγόμενα και του προπονητή μας.

Τα αποτελέσματα:

ΟΦΗ-Κηφισιά 2-0
Δόξα Δράμας-Αστέρας Τρίπολης 0-3
Καστοριά-Νέες Ατρόμητου 2-2
ΠΑΟΚ-ΡΕΑ 1-1
Άεκ-Παναθηναικός 3-0
Αγ. Παρασκευή-Τρίκαλα 1-0

Θα σας κρατάω ενήμερους για τα αποτελέσματα, την βαθμολογία και τα παραλειπόμενα της κατηγορίας.

Καλή αγωνιστική χρονιά να έχουμε, μακριά από τραυματισμούς και το doubleξανά στην ΠΑΟΚΑΡΑ μας.

Παντού και πάντα μόνο ΠΑΟΚ.

 

Αρθρογράφος: Cylon-4

Διαβάστε ακόμη...