Χόρχε Καμπέσας: Μια κίνηση προοπτικής!

Το αγωνιστικό προφίλ του 21χρονου Κολομβιανού επιθετικού Χόρχε Καμπέσας, τον οποίο ο Δικέφαλος απέκτησε ως δανεικό από τη Γουότφορντ και θ’ αγωνιστεί με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λιγκ 2, παρέθεσε η FORZA.
Πηγή: paok24.com
Χόρχε Καμπέσας: Μια κίνηση προοπτικής!

Πιο συγκεκριμένα:

“Γεννημένος στις 6 Σεπτεμβρίου 2003, ο Καμπέσας, που αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης κι έχει ύψος 1,85 μ., αναδείχτηκε από τις υποδομές της Ρεάλ Καρταχένα.

Τον Ιανουάριο του 2023 η Γουότφορντ αγόρασε τα δικαιώματά του (οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι τον Ιούνιο του 2029), ο Καμπέσας, ωστόσο, παρέμεινε στην πατρίδα του, συνεχίζοντας ως δανεικός στην Ιντεπεντιέντε Μεδεγίν (δέκα συμμετοχές). Ακολούθησε και νέος δανεισμός, μια και στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν ο Καμπέσας βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, παίζοντας στην ομάδα της Νέας Υόρκης (πέντε συμμετοχές με τους μεγάλους κι άλλες πέντε με τους νέους).

Τον περασμένο Φεβρουάριο ακολούθησε και τρίτος δανεισμός, μια κι ο Καμπέσας φόρεσε τη φανέλα της Τζίλινχαμ (τρεις συμμετοχές). Λίγες ημέρες πριν, και πιο συγκεκριμένα στις 6 Ιανουαρίου, κατέγραψε τη μοναδική μέχρι τώρα παρουσία του με τη φανέλα της Γουότφορντ. Στο εντός έδρας παιχνίδι κυπέλλου (3ος γύρος) κόντρα στην Τσέστερφιλντ (2-1) είχε περάσει ως αλλαγή στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης, δίνοντας την ασίστ για το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων στο 90΄.

Ο Καμπέσας στάθηκε άτυχος στη θητεία του στην Τζίλινχαμ, μια και στην τρίτη του συμμετοχή τραυματίστηκε στο γόνατο, με συνέπεια να επιστρέψει στη Γουότφορντ, προκειμένου ν’ ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας.

Ας σημειωθεί ακόμη ότι Καμπέσας είναι διεθνής με την εθνική νέων της Κολομβίας, μετρώντας τρία γκολ σε 20 συμμετοχές. Το Μάιο του 2023 συμμετείχε στο Μουντιάλ νέων στα γήπεδα της Αργεντινής, όπου η Κολομβία είχε φθάσει μέχρι την προημιτελική φάση (αποκλείστηκε από την Ιταλία)”.

Διαβάστε ακόμη...