Mποβέ vs Ταχίροβιτς!

To PAOK24 συγκρίνει τους δύο χαφ που απασχολούν τον Δικέφαλο: Oι διαφορές, οι ομοιότητες και η… συνύπαρξή τους!
Πηγή: paok24.com
Mποβέ vs Ταχίροβιτς!

Όπως διαβάσατε νωρίτερα μέσα στην ημέρα στο PAOK24, o Δικέφαλος έχει από τη μία ξεκινήσει τις συζητήσεις με τον 21χρονο Σουηδό (με ρίζες από τη Βοσνία) του Άγιαξ, Μπέντζαμιν Ταχίροβιτς, ενώ από την άλλη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρόμα για τον δανεισμό του 21χρονου Ιταλού Εντοάρντο Μποβέ, ο οποίος και αποτελεί τον νούμερο 1 στόχο του Δικεφάλου για την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή.

Με μία πρώτη “ανάγνωση”, η πρώτη διαφορά μεταξύ των δύο – σχεδόν συνομήλικων – ποδοσφαιριστών είναι πως ο μεν Μποβέ είναι ένα “οχτάρι” που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως “εξάρι” όσο και ως “δεκάρι”, ενώ ο δε Ταχίροβιτς είναι ένα “εξάρι” που μπορεί να αγωνιστεί και ως “οχτάρι”. Αμφότεροι πάντως, “μεγάλωσαν” ποδοσφαιρικά στη Ρόμα!

Από εκεί και πέρα, ο Ταχίροβιτς έχει “γράψει” 8 συμμετοχές με την Εθνική Βοσνίας ενώ ο Μποβέ έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής μόνο στις “μικρές” εθνικές ομάδες της Ιταλίας, κάτι που δεν δίνει… πόντους στον πρώτο εάν αναλογιστεί κανείς τη δυναμική των δύο Εθνικών.

Στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, η αξία του Μποβέ είναι σχεδόν τετραπλάσια του Ταχίροβιτς (18 εκ. ευρώ έναντι 5 εκ. ευρώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt, με τον πρώτο να αμείβεται από την Ρόμα με 1,8 εκ. ευρώ ετησίως και τον δεύτερο να καρπώνεται από τον Άγιαξ σχεδόν 600 χιλιάδες ευρώ ανά σεζόν.

Σε ότι αφορά το background των δύο ποδοσφαιριστών, ο Μποβέ αποτελεί “προϊόν” των ακαδημιών της Ρόμα και έως τώρα δεν έχει φύγει από τους Ρωμαίους, έχοντας προβιβαστεί στην “πρώτη” ομάδα τους το καλοκαίρι του 2021 και έχοντας “γράψει” έως τώρα 92 συμμετοχές, 4 γκολ και 2 ασίστ. 

Πέρσι, πάντα με την “πρώτη” ομάδα της Ρόμα, κατέγραψε 45 συμμετοχές (31 στη Serie A, 12 στο Europa League και 2 στο Κύπελλο Ιταλίας), με 1 γκολ και 2 ασίστ, με τον Ταχίροβιτς από την πλευρά του, να καταγράψει 37 συμμετοχές, 2 γκολ και 5 ασίστ με τη φανέλα του Άγιαξ, ο οποίος έβγαλε από τα ταμεία του το ποσό των 7,5 εκ. ευρώ για να τον αγοράσει από τη Ρόμα το περασμένο καλοκαίρι.

Με τη φανέλα της “πρώτης” ομάδας της Ρόμα, ο 21χρονος χαφ αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια. Μάλιστα, σε πέντε εξ αυτών, τη σεζόν 2022-23, συνυπήρξε στον αγωνιστικό χώρο με τον Μποβέ!

Διαβάστε ακόμη...