Κλοπ για Λόβρεν: «Legend της Λίβερπουλ, ένα πρότυπο - αθλητή» (vid)

Οι συστάσεις στην περίπτωση του Ντέγιαν Λόβρεν είναι μάλλον περιττές, εκτός κι αν προέρχονται δια στόματος Γιούργκεν Κλοπ: «Legend για τους Reds, η πόρτα του Anfield θα είναι πάντα ανοιχτή για εκείνον».
Πηγή: sdna.gr
Κλοπ για Λόβρεν: «Legend της Λίβερπουλ, ένα πρότυπο - αθλητή» (vid)

Ο ΠΑΟΚ «απασφάλισε» με buzzer beater στο φινάλε των μεταγραφών, ντύνοντας στα ασπρόμαυρα τον 35χρονο Ντέγιαν Λόβρεν. Με ένα βαρύ βιογραφικό, μετρώντας έξι χρόνια στη Λίβερπουλ, μετά τη μεταγραφή του από τη Σαουθάμπτον τον Ιούλιο του 2014, κάτοχος Champions League και Premier League, με 185 συμμετοχές και 8 γκολ κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Reds, ο Κροάτης αποχώρησε, έχοντας ως παράσημο και τα λόγια του Γιούργκεν Κλοπ.

«Είναι ένας ακόμη legend της Λίβερπουλ που φεύγει από τον σύλλογο. Υπήρξε ένα πολύ, πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας από την πρώτη μέρα που ήμουν στην ομάδα. Θυμάμαι όταν παίξαμε (σ.σ. με τη Ντόρτμουντ) εναντίον της Λίβερπουλ στο φιλικό προετοιμασίας και ο Ντέγιαν σκόραρε με κεφαλιά με απίστευτη δύναμη. Αυτή ήταν η εικόνα που είχα στο μυαλό μου όταν ήρθα εδώ και σκεφτόμουν τους αμυντικούς που είχαμε τότε. Έπαιξε σούπερ παιχνίδια και σημείωσε ένα από τα πιο σημαντικά γκολ της ιστορίας μας στο 4-3 εναντίον της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Μια πραγματικά υπέροχη στιγμή.

Έκανε πάρα πολλά καλά παιχνίδια. Όταν ήταν σε φόρμα, ήταν πολύ, πολύ, πολύ συχνά στην ομάδα. Σπουδαίος παίκτης και σπουδαίος άνθρωπος. Ναι, νομίζω ότι δεν θα του αρέσει το παιχνίδι με την Τότεναμ όταν τον έβγαλα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είναι μέρος του ποδοσφαίρου – και πάντα επέστρεφε.

Όταν έφυγε, είπαμε: «Ποιος θα είναι τώρα ο καλύτερος φίλος του Μο (σ.σ. Σαλάχ);» γιατί ήταν πραγματικά κολλητοί. Ήταν πολύ κοντά και αυτό είναι το θέμα, θα μας λείψει. Είναι πρότυπο αθλητή, έχει όλα όσα χρειάζεσαι. Θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος εδώ γιατί είναι ένας πολύ ωραίος τύπος».

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2019-20, έγραψε 15 συμμετοχές με τη Λίβερπουλ καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, με τον Κλοπ να απαντά πως: «Στο πρώτο μέρος της σεζόν μέχρι να τραυματιστεί ήταν στην ομάδα και είχε σούπερ παιχνίδια. Ειλικρινά, σούπερ παιχνίδια. Είναι... μηχανή στον αέρα και μου άρεσε πολύ να δουλεύω μαζί του. Του εύχομαι καλή τύχη».

Από την πλευρά του, ο Ντέγιαν Λόβρεν είχε υπογραμμίσει πως η εποχή Κλοπ στην Λίβερπουλ σφραγίστηκε από μικρές -στην αρχή- αλλαγές που αποδείχθηκαν όμως κομβικές: «Αρχίσαμε να το πιστεύουμε όταν ο Κλοπ είπε: "Από εκείνους που σας αμφισβήτησαν, σε εκείνους που σας πίστεψαν". Άλλαξε τα πράγματα στο κλαμπ, από μικρές λεπτομέρειες, όπως το να λες καλημέρα σε όλους, μέχρι να καθαρίζεις το τραπέζι σου. Νομίζω ότι μέρος αυτών των λεπτομερειών λείπει από ορισμένους συλλόγους.

Στην ηλικία μου, έχουμε μεγαλώσει και έχουμε μάθει να λέμε "καλημέρα", σε έναν άνθρωπο μεγαλύτερό μας. Πρόκειται για σεβασμό. Όταν το έχεις αυτό έξω από το γήπεδο, θα το εισπράξεις και μέσα στο γήπεδο. Είναι απλά πράγματα. Παράλληλα, ο Κλοπ έφερε και τους κορυφαίους επαγγελματίες σε κάθε θέση που ήξεραν τι να κάνουν».

Διαβάστε ακόμη...