Ο διαφορετικός Ιούνιος του ΠΑΟΚ

Τα πεπραγμένα του «Δικεφάλου» 35 μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Πηγή: paok24.com
Ο διαφορετικός Ιούνιος του ΠΑΟΚ

Έχουν αισίως περάσει 35 μέρες από την αξέχαστη βραδιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την φιέστα του πιο μάγκικου πρωταθλήματος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει ήδη συμπληρώσει τέσσερις ημέρες προπονήσεων και μετράει αντίστροφα για την αναχώρηση στην Ολλανδία και το Χορστ, εκεί όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στο διάστημα που μεσολάβησε από την κατάκτηση του τίτλου έως σήμερα, ο ΠΑΟΚ έδρασε μεθοδικά προκειμένου να κλείσουν κάποια ανοιχτά μέτωπα και να ξεκινήσει πιο ήρεμα η φετινή σεζόν, στην οποία διακυβεύεται η συμμετοχή στο Champions League.

Το PAOK24 καταγράφει τις κινήσεις των «ασπρόμαυρων» μέχρι σήμερα αλλά και τις υποθέσεις που παραμένουν ανοιχτές…

Στο μεταγραφικό κομμάτι, γρήγορα-γρήγορα έδωσε τα χέρια με τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς συνεργασίας με την ομάδα κι όντας μάλιστα παρών στην επίσημη «πρώτη» στη Νέα Μεσημβρία. Εκεί συνάντησε και τον Κωνσταντίνο Θυμιάνη, με τον οποίο ο ΠΑΟΚ συμφώνησε για τρία χρόνια σε μία προσπάθεια που κάνει για την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ. Σε αυτή τη λογική ήταν και η μεταγραφή του 24χρονου τερματοφύλακα, Αντώνη Τσιφτσή, ο οποίος ανακοινώθηκε χθες από τους «ασπρόμαυρους» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Εκτός των παραπάνω κινήσεων, οι ιθύνοντες του Δικεφάλου κινήθηκαν γρήγορα όσον αφορά την υπόθεση του Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος ήταν από τα βασικά γρανάζια των Πρωταθλητών και θα συνεχίζει να φοράει τα ασπρόμαυρα για ακόμη μία χρονιά. Σε άριστο κλίμα έγιναν και οι συζητήσεις με τον Γιάννη Μιχαηλίδη και τον Στέφανο Τζίμα, οι οποίοι θα είναι κάτοικοι… Τούμπας έως το 2027 και 2028 αντίστοιχα.

Μία ακόμη θετική εξέλιξη ήταν και η ανατροπή στην υπόθεση Κωνσταντέλια. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη αποφάσισε να μείνει στον ΠΑΟΚ με τον Δικέφαλο να απορρίπτει την πρόταση της Σάλτσμπουργκ. Ο «μάγος» θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ για τουλάχιστον ακόμη μία σεζόν.

Εάν μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για την Ολλανδία έχει κλείσει η θετικά η υπόθεση του Τόμας Κεντζιόρα, η οποία είναι πρωταρχική εκκρεμότητα για τους «ασπρόμαυρους», αλλά και ενός χαφ που παλεύει να αποκτήσει, τότε θα οδηγηθεί στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ενόψει και των προκριματικών του UEFA Champions League.

Διαβάστε ακόμη...