Η πρώτη «ανεπίσημη» του ΠΑΟΚ: Η επιστροφή του Καμαρά, ο rookie και οι δοκιμές του Λουτσέσκου

Το πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους για τους πρωταθλητές είναι γεγονός, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει την ΑΕΚ Λάρνακας στο Σβόλγκεν (19.00), σε μία αναμέτρηση που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για 4 πρόσωπα.
Πηγή: sdna.gr
Η πρώτη «ανεπίσημη» του ΠΑΟΚ: Η επιστροφή του Καμαρά, ο rookie και οι δοκιμές του Λουτσέσκου

46 ημέρες πέρασαν από την ιστορική βραδιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να μπαίνει σήμερα και πάλι στο γήπεδο για το πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Όπως διαβάσατε μέσα από το SDNA, δεδομένα εκτός θα είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος εμφανίστηκε στα γήπεδα της Ολλανδίας μόλις στην 3η προπόνηση των ασπρόμαυρων. Ο 21χρονος κινείται πολύ συντηρητικά καθώς ταλαιπωρείται από ένα σφίξιμο.

Από εκεί και πέρα, σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής, ωστόσο, αξίζει να σταθεί κανείς σε ορισμένα πρόσωπα που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον βάσει των όσων έχουν δείξει τις πρώτες ημέρες. 

Προφανώς στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας είναι ο Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός είναι μέχρι στιγμής η πιο δυνατή μεταγραφή του ελληνικού πρωταθλήματος και από τα πρώτα δείγματα γραφής στην Ολλανδία πιστοποιεί πως είναι ένας παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου που μπορεί να αλλάξει το στάτους στην μεσαία γραμμή των πρωταθλητών. Το σημερινό φιλικό του ΠΑΟΚ θα είναι το ανεπίσημο ντεμπούτο του Καμαρά στα ασπρόμαυρα, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 21 Ιανουαρίου, ως αλλαγή για 12 λεπτά, στο Άρης - Ολυμπιακός 1-2.

Στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγεται και ο Αντώνης Τσιφτσής, ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ προκειμένου να θωρακίσει τα γκολπόστ με δίδυμο τον Ντόμινικ Κοτάρσκι. Βρίσκεται σε φάση προσαρμογής στα νέα δεδομένα, όπως και ο Κωνσταντίνος Θυμιάνης, και είναι από τα πρόσωπα που θα τραβήξουν τα βλέμματα στο φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας, καθώς πρόκειται για έναν από τους πολλά υποσχόμενους τερματοφύλακες που προέρχονται από το ελληνικό πρωτάθλημα. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του rookie της προετοιμασίας, Κωνσταντίνου Γκούμα. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στα μέχρι τώρα οικογενειακά «διπλά» ως επιτελικός μέσος πίσω από τον φορ και δείχνει πολύ καλά στοιχεία που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του προπονητή του. Σήμερα θα πάρει φανέλα βασικού, σε ένα ανεπίσημο ντεμπούτο και σε μια περίοδο όπου στις προπονήσεις ο Ραζβάν Λουτσέσκου ασχολείται ενδελεχώς μαζί του.

Τελευταίος και όχι ως προς το όνομα, αλλά ως προς την θέση που επιλέγει να τον χρησιμοποιεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά στην μεγάλη του καριέρα του που θα παίξει εξτρέμ. Δεδομένα όμως θα θυμηθεί τα ποδοσφαιρικά νιάτα του όταν τόσο στην Πόρτο αλλά και μετέπειτα τον Δικέφαλο αγωνιζόταν ως μεσοεπιθετικός στα πλάγια. Σήμερα ο Βιεϊρίνια -ελλείψει άλλου εξτρέμ- θα παίξει στα δεξιά της επίθεσης σε ένα ημίχρονο κόντρα στους Κύπριους. 

Διαβάστε ακόμη...