Ντέρμπι… κορυφής για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κοντράρονται στη Νέα Φιλαδέλφεια (20.30, Cosmote TV) στο μεγάλο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής.
Πηγή: forzaonline.gr
Ντέρμπι… κορυφής για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ
Photo Credits: @PAOKFC

Ένα παιχνίδι που θα καθορίσει και την κορυφή, με τις δύο ομάδες να χωρίζονται από δύο πόντους.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί. Είτε με τις μάχες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είτε με τους αρκετούς τελικούς Κυπέλλων και συνολικά την παράδοση να είναι σχετικά ισορροπημένη, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Μιλάμε επίσης για μια κόντρα μεταξύ  της κορυφαίας επίθεσης (ΠΑΟΚ με 13 γκολ ενεργητικό) και καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος (ΑΕΚ με 2 γκολ παθητικό)

Η ΑΕΚ προέρχεται από την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (1-0). Ένα αποτέλεσμα που ήρθε λίγες μόλις λίγες ημέρες μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι (2-0) της 6ης αγωνιστικής, με τους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν βήματα πίσω. Ο Ματίας Αλμέιδα δούλεψε στο διάστημα της διακοπής βλέποντας άπαντες να προπονούνται. Βέβαια, τώρα θα πρέπει πλέον να αποφασίσει ποιοι παίκτες θα μείνουν εκτός αποστολής, αλλά και ποιοι εκ των διεθνών δεν θα βρεθούν στο αρχικό σχήμα.

Ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του κατάφερε να «σβήσει» την εντός έδρας ήττα από τον Άρη με εκτός έδρας τρίποντο, επικρατώντας 2-0 του Λεβαδειακού. Δεν έπεισε, έβγαλε πολλά ζητήματα και βρήκε τα δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης για να αποφύγει την γκέλα. 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται να διαχειριστεί τα επτά ματς σε διάστημα 21 ημερών που έχει μπροστά του. Μάλιστα, μετά το σημερινό παιχνίδι, ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την Βικτόρια Πλζεν για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League, όπου υπάρχει απαίτηση νίκης!

Μέσα στην εβδομάδα, ο Ρουμάνος τεχνικός είχε να αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα. Παρόλα αυτά, άπαντες είναι διαθέσιμοι και πλέον καλείται να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, έχοντας στο μυαλό του και την κόπωση των διεθνών!

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Παβλένκα, Μπαλωμένος, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Γιόνι, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Κόλεϊ, Μπάμπα, Μπακαγιόκο, Καμαρά, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Σορετίρε , Α. Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Τσάλοφ.

Διαβάστε ακόμη...