Λουτσέσκου, ΑΕΚ και ισορροπία

Ράζβαν Λουτσέσκου εναντίον ΑΕΚ, πράξη 26η, με τον Ρουμάνο τεχνικό να διατηρεί υπέρ του παράδοση στον ΠΑΟΚ και ισορροπία στο σύνολο των περιπτώσεων που έχει βρει στο δρόμο του την Ένωση.
Πηγή: paok24.com
Λουτσέσκου, ΑΕΚ και ισορροπία
Photo Credits: @PAOKFC

Ο ΠΑΟΚ πάει στην OPAP Arena για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League (20/10, 20:30), με στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η ιστορία του Λουτσέσκου με την ΑΕΚ έχει περάσει από πολλά στάδια και είναι μεγάλη, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να διατηρεί υπέρ του παράδοση, μετρώντας συνολικά 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες, σε 20 αναμετρήσεις. Πριν την πρώτη θητεία του στον Δικέφαλο του Βορρά, αντιμετώπισε τους «κιτρινόμαυρους» με την Ξάνθη, εκεί όπου κατέγραψε 2 ισοπαλίες και 3 ήττες, σε 5 παιχνίδια.

Πολλά γεγονότα έχουν σημαδέψει τις συναντήσεις των δυο πλευρών, με το παιχνίδι της σεζόν 2017/18 και την απόφαση Κομίνη να ακυρώσει το κανονικό γκολ του Βαρέλα, να ορίζει -ακόμη και- την τύχη ενός ολόκληρου πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έχασε τον αγώνα με 3-0 στα χαρτιά και έκτοτε ξεκίνησε ένα σερί 10 παιχνιδιών χωρίς να ηττηθεί.

Στο Πάνθεον της ιστορίας μπαίνει και ο προημιτελικός Κυπέλλου το 2022. Ο Δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε να χάνει (και να αποκλείεται) με 1-0 στο 85′ και κατάφερε να το γυρίσει με τα γκολ του Κούρτιτς και του Μιτρίτσα στις καθυστερήσεις. Φυσικά, τα περσινά παιχνίδια στα Play-Off, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την ισοπαλία 2-2 στη Ν. Φιλαδέλφεια, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά και στην Τούμπα όπου έκανε ανατροπή και κέρδισε με 3-2 ενώ η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 75ο λεπτό του αγώνα, στο ματς που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του περσινού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις του Λουτσέσκου με την ΑΕΚ (φωτογραφία από το transfermarkt):

Όλες οι αναμετρήσεις των ομάδων του Ραζβάν Λουτσέσκου με την ΑΕΚ

Διαβάστε ακόμη...