Τι θα επιλέξει ο Λουτσέσκου;

Διακοπή, απόντες, ισορροπίες. Όλα τα δεδομένα γύρω από το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Τι θα επιλέξει ο Λουτσέσκου;
Photo Credits: @PAOK FC

Το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στην OPAP Arena (20/10, 20:30), ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με τον πρωταθλητή και πρωτοπόρο να φιλοξενείται από τον δεύτερο της βαθμολογίας.

Ένα παιχνίδι που έρχεται με την επιστροφή από την διακοπή των Εθνικών ομάδων και κρύβει ερωτηματικά γύρω από το πως θα το προσεγγίσει ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Ειδικά, δε, από τη στιγμή που ο Δικέφαλος του Βορρά δυσκολεύεται ιδιαίτερα σε αυτήν την έδρα και μάλιστα σε παρόμοιο χρονικό σημείο με τα αντίστοιχα παιχνίδια της περσινής και προπέρσινης σεζόν.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε να διαχειριστεί αρκετά θέματα τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Από τη μία οι διεθνείς που έλειπαν στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα, από την άλλη μικροπροβλήματα τραυματισμού που ταλαιπώρησαν αρκετούς ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ημέρες ακόμη και με 11 άτομα στο απουσιολόγιο της προπόνησης.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όπου μαζί με τα παραπάνω υπάρχει και ένα νέο γκρουπ που προσπαθεί να διαμορφώσει και να εντάξει στην φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού του, ο Λουτσέσκου έχει δείξει ότι θέλει να είναι δίκαιος και ότι η διαχείριση είναι εξαιρετικά σημαντική. Δηλαδή, συνήθως επιλέγει στο πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή τα πρόσωπα που είχε κοντά του και δούλεψε όλο αυτό το διάστημα μαζί τους.

Είναι κάτι που ανέφερε και ο στενός συνεργάτης του, Παντελής Κωνσταντινίδης, στις δηλώσεις που έδωσε στη Nova:

«Για όλες τις ομάδες που έχουμε ένα επιβαρυμένο πρόγραμμα, είναι μια ευκαιρία (σ.σ.: η διακοπή των Εθνικών) για να μπορέσουμε να δουλέψουμε με τα παιδιά που μένουν κοντά μας. Σίγουρα υπάρχουν δύο στόχοι. Ο ένας είναι αποφορτιστεί η ομάδα που είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα πνευματικά. Να ξεφύγουν λίγο από το χώρο και όταν επανέλθουν, να είναι με φρέσκο μυαλό, ανοικτές κεραίες, για να λάβουν τα νέα πράγματα, τα οποία πιθανόν μας έλειπαν σε προηγούμενα παιχνίδια».

Επομένως, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι τελικά θα αποφασίσει ο Λουτσέσκου. Θα επιλέξει τους ποδοσφαιριστές που ήταν στη Θεσσαλονίκη και προπονούνταν τις τελευταίες δυο εβδομάδες ή θα παρουσιάσει κάτι διαφορετικό στην αρχική του ενδεκάδα;

Διαβάστε ακόμη...