O Μαντί Καμαρά είναι στα… καλύτερά του!

O Μαντί Καμαρά είναι ακριβώς αυτό που έλειπε από τον ΠΑΟΚ και το κέντρο του. Επιθετικός χαφ. Επιδραστικός. Γρήγορος. Πάντα ψάχνει την πάσα προς τα εμπρός, αφήστε που στην Τούμπα νιώθει και περνάει καλά!
Πηγή: forzaonline.gr
O Μαντί Καμαρά είναι στα… καλύτερά του!
Photo Credits: @PAOKFC

Για αρχή, ο Μαντί Καμαρά δεν είναι 18-20 ετών, είναι κιόλας (από τον περασμένο Φεβρουάριο) 27. Πλησιάζει, δηλαδή, στο σταυροδρόμι που αρχίζουν τα καλύτερα χρόνια της διαδρομής του στην μπάλα, κι αν θέλει να πετύχει φορώντας, πλέον, την «ασπρόμαυρη» φανέλα του ΠΑΟΚ, είναι ένα νέο ξεκίνημα.

Από τον περασμένο χειμώνα όταν και τέθηκε εκτός Ολυμπιακού ήξερε πολύ καλά ότι είχε φτάσει ο καιρός για τις σημαντικές αποφάσεις του. Και η επιλογή, να έρθει στους Πρωταθλητές Ελλάδας, ήταν, ολότελα, δική του. Γιατί, απλούστατα, πρόκειται για τη δική του ζωή. Εξάλλου τα (ποδοσφαιρικά) διαζύγια δεν βγαίνουν πάντοτε πολιτισμένα. Μπορεί να ‘ναι και θυελλώδη. Ιδίως αυτά που δίνουν τέλος σε σχέσεις πολύχρονες, δυνατές, βιωματικές.

Από το καλοκαίρι στο Χορστ της Ολλανδίας είδαμε έναν Καμαρά να χαμογελάει (ξανά), να κάνει «χαβαλέ» με τον Κωνσταντέλια και τον Μπάμπα στις προπονήσεις, σταδιακά άρχισε να γίνεται κομμάτι του «ασπρόμαυρου» γκρουπ και πλέον είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι στην Τούμπα βρήκε όλα όσα είχε χάσει ή είχε στερηθεί τους προηγούμενους μήνες στον Ολυμπιακό.

Μπαίνοντας στα αποδυτήρια των Πρωταθλητών Ελλάδας συνάντησε ένα τρομερά οικογενειακό το κλίμα σε σχέση με ότι συνέβαινε, επί προσωπικού, το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτό και δείχνει να είναι ενθουσιασμένος με το περιβάλλον ΠΑΟΚ. Απόδειξη; Μετά το πρώτο γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, όταν λύτρωσε τον «Δικέφαλο» στο Περιστέρι χαρίζοντας στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο, βγήκε και ορθά κοφτά δήλωσε «περήφανος για αυτή την ομάδα», ενώ μετά το νέο «χρυσό» γκολ στη Λιβαδειά δεν δίστασε να πει πως «απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο μ’ αυτή την ομάδα»!

ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ

Ο 27χρονος χαφ από τη Γουινέα αρχίζει να ανεβάζει στροφές, κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη του προπονητή του, ενώ μέσα από την παρουσία του στον ΠΑΟΚ επέστρεψε στην εθνική ομάδα της χώρας του ύστερα από τρία χρόνια απουσίας.

Ο Καμαρά είναι εξ ορισμού ένας ταχυδυναμικός παίκτης, ο οποίος αφού προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα, άρχισε να δίνει λύσεις στο θέμα των αμυντικών μεταβάσεων, μπορεί να πάρει πολύ καλά την πρώτη πάσα από την άμυνα, χρησιμοποιώντας ωραία το σώμα του, κάνοντας και εξαιρετικές περιστροφές. Όλες αυτές τις υποδοχές-επαφές τις κάνει να φαίνονται πολύ εύκολες.

Με τον Μαντί, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ κερδίζει σε δύναμη, σε ταχύτητα, σε ασφάλεια με την μπάλα και χωρίς αυτή στις αμυντικές μεταβάσεις, που άρχισε να είναι επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του Λουτσέσκου.

Ο ΚΑΜΑΡΑ ΤΗΣ ΓΟΥΙΝΕΑΣ!

Πολλοί ήταν εκείνοι που αμφέβαλαν, μετά την επιστροφή του Μαντί Καμαρά στην εθνική Γουινέας, αλλά ο 27χρονος χαρισματικός χαφ του ΠΑΟΚ φρόντισε και (απ)έδειξε για άλλη μια φορά την πλήρη διάσταση του ταλέντου του, αλλά και την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο αγώνας που έπαιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Κινσάσα, με αντίπαλο το Κονγκό, σηματοδότησε την πολυαναμενόμενη επιστροφή, μετά την αποχώρηση από τον πάγκο της εθνικής ομάδας του Κάμπα Ντιαβαρά. Ο Μαντί ανέλαβε πρωτοβουλίες, επικοινώνησε με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας και έδειξε ότι θέλει να πάρει την ευθύνη που του αναλογεί.

Μετά τις δύο πρώτες ήττες από Κονγκό και Τανζανία η ομάδα της Γουινέας βρήκε δύο «κολλητές» νίκες απέναντι στην Αιθιοπία, με τον Μαντί Καμαρά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με δύο ασίστ και στα δύο παιχνίδια. Αρχικά στο 4-1 με ένα υπέροχο σκάψιμο της μπάλας και ακολούθως με έξυπνη, χαμηλή εκτέλεση φάουλ «τρύπησε» την άμυνα των γηπεδούχων και ο Αμντουλαγέ Τουρέ πέτυχε το δεύτερο γκολ.

Αυτή ήταν η 26η εμφάνιση του 27χρονου Αφρικανού χαφ με το εθνόσημο. Για την ιστορία έγινε αλλαγή στο 61ο λεπτό, προληπτικά, λόγω κάποιων ενοχλήσεων.

Διαβάστε ακόμη...