Οι αλλαγές ανέτρεψαν την γκέλα!

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" κέρδισε στην Τούμπα την Καλλονή με 2-1, πήρε τον επιπλέον βαθμό στα φετινά play offs αν και παρατάχτηκε με σχήμα τελείως αδόκιμο...
Οι αλλαγές ανέτρεψαν την γκέλα!

Ο Γιώργος Γεωργιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 έχοντας τον Γιακουμή κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σπυρόπουλο, Βίτορ, Κατσικά, Κίτσιου, αμυντικά χαφ τους Νίνη και Μαντούρο, στη μεσαία γραμμή Ολίσε, Μάρτενς, Σαλπιγγίδη και προωθημένος ο Χούσεν.

Το παραπάνω σχήμα που δεν «περπάτησε» ΚΑΘΟΛΟΥ, μετατράπηκε μετά το 15' σε 4-4-2, με τους Ολίσε, Νίνη, Μαντούρο, Μάρτενς, στα χαφ και Χούσεν – Σαλπιγγίδη στην επίθεση. Θυμίζουμε ότι ο Γεωργιάδης δεν είχε στη διάθεσή του τους: Κάτσε, Τζαβέλλα, Αθανασιάδη (τιμωρημένοι), Κατσουράνη, Γκσπούρνινγκ, Λάζαρ (ανέτοιμοι), Νάτχο Ινσαουράλδε (rotation).

Η ομάδα πέταξε ένα ολόκληρο 20λεπτο χωρίς να δημιουργήσει φάση αξιώσεων στην εστία του Μάππα, ξύπνησε όμως στη συνέχεια και είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες τις οποίες πέταξε στα σκουπίδια ο Σαλπιγγίδης. Πρώτα στο 20ό λεπτό όταν ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έφυγε στην αντεπίθεση, απέφυγε δύο αντιπάλους και με το αριστερό σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μάππα!

Στο 32' και 35' 32ο λεπτό νέες ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη και πάλι πρωταγωνιστή, αλλά από καλές θέσεις σούταρε και δεν βρήκε δίχτυα...

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο 36' ο Περόνε έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε τον Γιακουμή και άνοιξε το σκορ, παγώνοντας την Τούμπα. Τα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν υποτονική και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που παρατάχτηκε με πολλά καινούρια πρόσωπα, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά και απορίες...

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο ματς ο Βούκιτς στη θέση του Ολίσε, ο Νίνης μετακινήθηκε στην πτέρυγα και ο Σέρβος πέρασε εσωτερικός χαφ.

Στο 63ο λεπτό, κεφαλιά του Χούσεν μετά από κόρνερ του Στοχ, δύσκολα απέκρουσε ο Μάππας σε κόρνερ. Στοχ και Κουλούρης ήταν οι άλλες διορθωτικές κινήσεις του Γεωργιάδη από τον πάγκο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση στην εστία της Καλλονής και στο 73' ισοφάρισε με τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς που εκμεταλλεύτηκε αδράνεια των γηπεδούχων.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 84ο λεπτό, όταν ο Κουλούρης με πανέμορφη προσπάθεια σημείωσε το 2-1 και χάρισε στον ΠΑΟΚ μια ακόμη εντός έδρας νίκη. Μια νίκη που ήρθε δύσκολα, καθώς η απουσία βασικών παικτών ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Χούσεν, Μάρτενς, Σαλπιγγίδης, Ολίσε, Νίνης, Κατσικάς υστέρησαν και είναι πραγματικά αξιομνημόνευτο το πώς η ομάδα κατάφερε τη σημερινή ανατροπή με τόσους υστερήσαντες!!!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Βίτορ, Κατσικάς, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Μαντούρο, Μάρτενς (57' Στοχ), Νίνης, Ολίσε (46' Βούκιτς), Σαλπιγγίδης, Χούσεν (70' Κουλούρης).

Καλλονή: Μάππας, Ζακουανί, Βάλιος, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Κειτά (67' Σιλιγαρδάκης), Καλτσάς, Φουρλάνος (60' Κάσσα Νιαμπούγιου), Λεοζίνιο, Μανούσος, Περόνε (79' Γκαρσία).

...................................................

Θυμηθείτε τα όσα έγιναν στην Τούμπα.

Το παρόν στην Τούμπα δίνουν παιδιά από διάφορες ακαδημίες της Μακεδονίας.

Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ, ποσοστό από τις εισπράξεις του αγώνα θα δοθεί στην οικογένεια της 7χρονης Σταυρούλας, η οποία πάζχει από όγκο στον εγκέφαλο!

Στο γήπεδο ομάδες και διαιτητές σε λίγο η σέντρα...

Ξεκίνησε το ματς με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά προσπαθεί να παίξει στην πλάτη της άμυνας της Καλλονής.

4ο λεπτό: Ο Λεοζίνιο έπιασε το μακρινό σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ.

7o λεπτό: Σουτ του Νίνη δεν ανησυχεί ο Μάππας...

16ο λεπτό: Σουτ του Βίτορ απελπιστικά άουτ...

20ό λεπτό: Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Σαλπιγγίδη να φεύγει στην αντεπίθεση,  να αποφεύγει δύο αντιπάλους και με το αριστερό να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Μάππα!

Κοντεύουμε στο 30' με τον ΠΑΟΚ να έχει σπαταλήσει το 1/3 του παιχνιδιού πραγματοποιώντας μετριότατη εμφάνιση...

32ο λεπτό: Νέα χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη που από καλή θέση σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και περασε κόρνερ...

35ο λεπτό: Τρίτη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη!

36ο λεπτό: Αντεπίθεση της Καλλονής και ο Περόνε αφού απέφυγε τον Γιακουμή άνοιξε το σκορ. Ένα γκολ που μπήκε κόντρα στη ροή του ματς.

38ο λεπτό: Καλό μακρινό σουτ του Σπυρόπουλου, σε κόρνερ ο Μάππας.

44ο λεπτό: Κίτρινη στον Χωριανόπουλο για μαρκάρισμα στον Χούσεν

Ημίχρονο στην Τούμπα μέσα σε αποδοκιμασίες

Ξεκίνησε η επανάληψη με τον Βούκιτς στη θέση του Ολίσε (έπαζε;)

49ο λεπτό: Γύρισμα του Νίνη στον Χούσεν, προλαβαίνει αμυντικός των γηπεδούχων και απομακρύνει.

Στοχ, Λίνο, Κουλούρης προθερμαίνονται, ενώ έχουμε φτάσει στο 52' 

53ο λεπτό: Κίτρινη στον Φουρλάνο για μαρκάρισμα στον Νίνη

Στο μισό γήπεδο παίζεται το ματς, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης.

Ετοιμάζεται ο Στοχ...

57ο λεπτό: Στοχ στη θέση του Μάρτενς που δεν πρόσφερε...

59ο λεπτό: Ο Τοπούζης δεν τιμωρεί με κίτρινη τον Φουρλάνο που χτύπησε τον Γιακουμή. Λάθος 100% η απόφαση, η φάση είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ

60ό λεπτό: Κάσα Νιαμπούγιου στη θέση του Φουρλάνου

62ο λεπτό: Σουτ του Χούσεν κοντράρεται από αμυντικό και η μπάλα περνάει κόρνερ

63ο λεπτό: Κεφαλιά  του Χούσεν μετά από κόρνερ του Στοχ, δύσκολα απέκρουσε ο Μάππας.

67ο λεπτό: Κεφαλιά του Βίτορ άουτ.

Στο ίδιο λεπτό, Σιλιγαρδάκης στη θέση του Κεϊτά.

69ο λεπτό: Ο Νίνης πάσαρε στον Στοχ, αλλά ο Σλοβάκος αστόχησε

70ό λεπτό: Κουλούρης στη θέση του Χούσεν

73ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ με τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς που εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας της καλλονής και ισοφάρισε.

79ο λεπτό: Γιόναν Γκαρσία στη θέση του Περόνε

81ο λεπτό: Πολύ κακό σουτ του Κατσικά, από εξειρετική θέση μετά από πάσα του Βούκιτς...

84ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Ευθύμης Κουλούρης και ανατροπή στο σκορ! Ο νεαρός με πανέμορφη προσπάθεια σκοράρει!

87ο λεπτό: Σέντρα του Σαλπιγγίδη, ο Κουλούρης αν και ήταν σε καλή θέση δεν βρίσκει την μπάλα ...

89ο λεπτό: Κίτρινη στον Γιακουμή.

90ό λεπτό: Τελική για την Καλλονή μετά από μια βδομάδα. Σουτ του Λεοζίνιο απελπιστικά άουτ!

3 λεπτά οι καθυστερήσεις, παίζονται ήδη...

91ο λεπτό: Παραλίγο έμφραγμα στην Τούμπα. Ο Νιαμπούγιο από καλή θέση σούταρε στα χέρια του Γιακουμή...

Τέλος

Διαβάστε ακόμη...