"Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε φανταστικό ποδόσφαιρο"

Ο Ρικάρντο Κόστα ανέλυσε τα αίτια του σημερινού αποτελέσματος απέναντι στον Ατρόμητο...
"Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε φανταστικό ποδόσφαιρο"

 Αναλυτικά δήλωσε ο Πορτογάλος αμυντικός:

Για την εικόνα που είχε το παιχνίδι: «Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε φανταστικό ποδόσφαιρο, κάναμε τον ορισμό του καλού παιχνιδιού, με αλλαγές θέσεων, κίνηση, γρήγορες πάσες και λίγες επαφές με τη μπάλα.Παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε παίζουμε και είδαμε τον ΠΑΟΚ που θέλουμε να βλέπουμε. Στο δεύτερο, μετά και από τους τραυματισμούς των Ζάιρο και Ροντρίγκες που ήταν οι δύο παίκτες που ταλαιπωρούσαν περισσότερο την άμυνα του Ατρομήτου λόγω των χαρακτηριστικών τους, αναγκαστικά αλλάξαμε σύστημα και φιλοσοφία.

Απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο θέλαμε να τον κάνουμε να ανέβει από την άμυνά του και να για να βρούμε χώρο στην πλάτη της και να εκμεταλλευθούμε τους γρήγορους παίκτες μας και γι αυτό ίσως οπισθοχωρήσαμε λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε. Δεν ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο τώρα. Πρέπει να πιέσουμε τους εαυτούς μας και να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Για την οπισθοχώρηση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος: «Η πραγματικότητα είναι ότι είχαμε εντολή να κρατήσουμε μπάλα αλλά κρατώντας τις θέσεις μας στο γήπεδο. Αυτό βέβαια πρέπει να γίνεται μαζικά από όλες τις γραμμές, όχι απλώς ατομικά, πρέπει να υπάρχει συνοχή μεταξύ των γραμμών. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα, ο Ατρόμητος έκανε κάποιες καλές κινήσεις μέσα στο γήπεδο και εμείς χάσαμε την αντίληψη κάποιων φάσεων. Ίσως ασυναίσθητα γι αυτό οπισθοχωρήσαμε».

Για το μόνιμο πρόβλημα στις στημένες φάσεις: «Δουλεύουμε κάθε βδομάδα στα στημένα, όπως κάναμε και στην τελευταία προπόνηση. Δουλέψαμε αρκετές φορές πάνω σε απλές φάσεις σαν αυτή. Ήταν φανερό ότι η μπάλα πάει στο δεύτερο δοκάρι, οπότε είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης να αντιδράσεις ως άμυνα. Βέβαια στο ποδόσφαιρο αν δεν κάνεις λάθος γκολ δεν μπαίνει. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε. Αυτό δεν αφορά μόνο έναν παίκτη αλλά όλη την ομάδα, η ομάδα τρώει γκολ, η ομάδα χάνει, η ομάδα κερδίζει».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...