«Κάποιος δεν ήθελε να έρθω στον ΠΑΟΚ!»

Ο Βραζιλιάνος σταρ του ΠΑΟΚ, Τάισον Φρέντα μίλησε αποκλειστικά στο Sportal για τον ΠΑΟΚ της νέας εποχής. Την κατάκτηση του περσινού τίτλου, τον MVP του, τα... εμπόδια για την μεταγραφή του στον Δικέφαλο, την προετοιμασία στην Ολλανδία και πολλά άλλα ενδιαφέροντα!
«Κάποιος δεν ήθελε να έρθω στον ΠΑΟΚ!»
Photo Credits: @paokfc.gr

Ο Τάισον Φρέντα είναι για πολλούς ο MVP της περσινής σεζόν λόγω των εμφανίσεων του, αλλά και του γεγονότος πως πέτυχε το γκολ που έδωσε το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ.

Ο Βραζιλιάνος σταρ του Δικεφάλου μίλησε στο SPORTAL, έχοντας μαζί του τον κολλητό του Αντρέ Βιεϊρίνια για τις ανάγκες της μετάφρασης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο 36χρονος ποδοσφαιριστής ευχαρίστησε τον Ιβάν Σαββίδη, αποθέωσε τον Κωνσταντέλια, ενώ πέταξε και σπόντες για ένα πρόσωπο που δεν τον ήθελε και έκανε τα πάντα για να χαλάσει τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ (σ.σ. ο Ζοσέ Μπότο).

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάισον στο Sportal

Ο Μπράντον του σπάει τη μπάλα αυτός σουτάρει. Τι σκέφτεται μόλις τη βλέπει να καταλήγει στα δίχτυα;

«Ένιωθα πως ήμαστε μια ανάσα από τη νίκη, και πως είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας».

Τελειώνει το ματς και ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής, ποια η πρώτη του σκέψη;

«Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου. Πρώτα από όλα το γεγονός πως κανείς δεν πίστευε σε εμάς και εμείς δείξαμε σε όλους ότι τελικά μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πολύς κόσμος δεν πίστευε σε αυτό το γκρουπ και εμείς τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τα κερδίσαμε και δείξαμε σε όλους πως αυτό το πρωτάθλημα τελικά μπορούσαμε να το κερδίσουμε».

Είναι στο λεωφορείο και χιλιάδες κόσμου από κάτω φωνάζουν «είναι τρελός ο Τάισον»! Έχει ζήσει ξανά κάτι τέτοιο;

«Όχι ποτέ! Κάτι παρόμοιο ποτέ στη ζωή μου. Ονειρευόμουν να κερδίσω το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και ακόμα και σήμερα νιώθω λίγο.. φόβο για αυτό που καταφέραμε γιατί έχουμε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες και για φέτος. Μόνο ευχαριστώ θέλω να πω σε αυτόν τον κόσμο».

Τάισον στατιστικά με τον ΠΑΟΚ
Photo Credits: @sportal.gr

Πέρσι τέτοια εποχή ήμασταν πάλι στην Ολλανδία, πίστευε πως η σεζόν που ερχόταν θα έχει μια τέτοια κατάληξη;

«Eγώ όταν αγωνι;iομαι σε μια ομάδα θέλω να είμαι πρωταθλητής. Ναι, το πίστευα, και τελικά το κατακτήσαμε!»

Ποιον θα έβγαζε MVP της περασμένης σεζόν;

«Δύσκολη ερώτηση. Πολύ δύσκολη. Είναι δύσκολο να διαλέξω, αλλά θα πω τον Ράχμαν Μπάμπα».

Όταν ξεκινούσε η σεζόν δεν πίστευε κανείς στον ΠΑΟΚ, φέτος πιστεύουν όλοι! Ποιο από τα δύο είναι πιο εύκολο στη διαχείριση;

«Η ευθύνη έχει μεγαλώσει σαφώς, εμείς πρέπει να δουλέψουμε. Η ομάδα είναι πάνω κάτω ίδια που είναι τρομερά σημαντικό. Θα είναι δύσκολη σεζόν και ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε ξανά το τρόπαιο.

Ο ΠΑΟΚ έχει έξι... ευρωπαϊκούς τελικούς με το «καλημέρα» προκειμένου να πετύχει αυτό που δεν πέτυχε ποτέ. Την είσοδο στο Champions League.

«Αυτός είναι ο στόχος μας. Καθημερινά δουλεύουμε για αυτόν τον στόχο. Είναι μια δύσκολη πρόκληση, αλλά δουλεύουμε για να κερδίσουμε όποιον βρούμε μπροστά μας».

Έχει πει πως στον ΠΑΟΚ βρήκε ξανά το χαμόγελο του και τη θέληση για ποδόσφαιρο...

«Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΑΟΚ, που μου δίνει την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο και να κάνω αυτό που αγαπάω. Ευχαριστώ τον πρόεδρο, τον κόσμο που αγκάλιασαν εμένα και τη οικογένεια μου. Μόνο ευχαριστώ, πραγματικά ευχαριστώ.

Έχει μια απίθανη σχέση με όλους του μικρούς, που τον βλέπουν σαν πατέρα. Ωστόσο, με τον Ντέλια η σχέση είναι διαφορετική, είναι πιο κοντά.

«Μου αρέσει αυτός ο ρόλος. Εμείς οι δύο ήμασταν στην ηλικία τους, ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι και τον τρόπο σκέψης τους. Είμαστε εκεί να τους βοηθάμε σε όλα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτοί να θέλουν και να δεχθούν τη βοήθεια μας. Ο ρόλος ο δικός μου και του Αντρέ είναι να τους βοηθάμε. Όσον αφορά τον Κωνσταντέλια. Βλέπω πολλά πράγματα σε αυτόν, τη χαρά που του δίνει το ποδόσφαιρο, μπορεί να κάνει τεράστια βήματα στην καριέρα του. Περιμένω σε λίγα χρόνια να δείξει σε όλο τον κόσμο την ποιότητα και εγώ να τον βλέπω από την τηλεόραση και να τον καμαρώνω».

Ο Ράζβαν μοιάζει καθόλου με τον Μιρτσέα;

«Έχουν κάποιες διαφορές, λίγες αλλά έχουν. Δούλεψα με τον μπαμπά του, αλλά τότε ήμουν μικρός, τώρα που μεγάλωσα δουλεύω με τον γιο του, απίστευτο. Νιώθω σαν οικογένεια τον Ράζβαν».

Πώς θα περιέγραφε τον Ράζβαν με λίγες λέξεις;

«Δεν έχω λέξεις, είναι από αυτούς που πάλεψαν για να είμαι εδώ, διότι κάποιοι δεν με ήθελαν εδώ. Κάποιος έλεγε πως εγώ είμαι δύσκολος άνθρωπος, είναι αυτός που πάλεψε να έρθω και θέλω να του πω ευχαριστώ».

Ένα σχόλιο για το Ιβάν Σαββίδη;

«Τον ευχαριστώ που δεν επέτρεψε να τελειώσει η ιστορία μου με τον ΠΑΟΚ!»

Ένα σχόλιο για τον... διπλανό σου (σ.σ. Βιεϊρίνια) που είναι θρύλος του ΠΑΟΚ

«Είναι δύσκολο να μιλήσω για τον Αντρέ. Από την πρώτη ημέρα με στηρίζει και είναι ο καλύτερος μου φίλος. Του έχω τεράστια εμπιστοσύνη. Είναι ο άνθρωπος που ήταν κάθε μέρα δίπλα μου. Σε αγαπώ πολύ Αντρέ. Θέλω όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ να σε ευχαριστήσουν όταν θα πάρεις άλλο δρόμο στη ζωή σου. Μόνο εγώ ξέρω πόσο ζει για τον ΠΑΟΚ, ξέρω πως χάνεις τον ύπνο σου για την ομάδα. Είσαι παράδειγμα για όλους μας!»

 

Πηγή: sportal.gr

Διαβάστε ακόμη...