Οι ατάκες για την ΑΕΚ, ο ρόλος του ως αριστερό μπακ και ο Λόβρεν

Για την ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, την εικόνα του ΠΑΟΚ και τη χρησιμοποίησή του στα αριστερά της άμυνας μίλησε ο Γιόνι Ότο στο SDNA, ο οποίος σχολίασε και τη συνύπαρξή του με τον εκπληκτικό στην OPAP Arena Ντέγιαν Λόβρεν.
Οι ατάκες για την ΑΕΚ, ο ρόλος του ως αριστερό μπακ και ο Λόβρεν
Photo Credits: @PAOKFC twitter

Έκανε μία από τις πιο γεμάτες του εμφανίσεις σε ντέρμπι. Ο Ισπανός χρησιμοποιήθηκε τόσο στα δεξιά όσο και στ΄αριστερά της άμυνας, σε μία αναγκαστική αναπροσαρμογή των ρόλων μετά τον τραυματισμό του Μπάμπα. Η αμυντική γραμμή των ασπρόμαυρων έβγαλε δουλειά και ποιότητα στο γήπεδο, με τον Γιόνι Ότο να μοιράζεται τις σκέψεις του μετά το 1-1 στην OPAP Arena.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο SDNA ο Ισπανός αμυντικός:

Για το αν ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις δικές του φέτος:

«Έκανα ότι περισσότερο μπορούσα για να βοηθήσω την ομάδα και στην άμυνα και στην επίθεση. Δώσαμε όλοι μάχες σε ένα ντέρμπι και πήραμε ένα αποτέλεσμα που είναι δίκαιο βάσει της εικόνας του αγώνα, αλλά είναι κρίμα γιατί μπορέσαμε να σκοράρουμε σε μια καλή φάση του αγώνα και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας. Μπορούσαμε να κρατήσουμε περισσότερο το 1-0 και αν το κάναμε θα ήμασταν πιο κοντά στην νίκη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιωθούμε και να κοιτάξουμε μπροστά»

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από τον αγώνα:

«Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο, αλλά είμαι ικανοποιημένοι με την ισοπαλία σε μια δύσκολη έδρα, σε ένα ντέρμπι. Είμαστε ικανοποιημένοι μεν, αλλά όχι απόλυτα. Πάντα παίζουμε για την νίκη σε όλα τα γήπεδα και αυτό είναι γνωστό. Κρατάμε την μαχητικότητα μας, την καλή μας εικόνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και τώρα πρέπει να σκεφτούμε το παιχνίδι της Πέμπτης. Έχουμε μείνει πίσω στην Ευρώπη και πρέπει να κερδίσουμε τον αγώνα στην έδρα μας. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να συγκεντρωθούμε στο ματς με την Βικτόρια Πλζεν».

Για το πως αισθάνθηκε που έπαιξε πάλι αριστερό μπακ στο δεύτερο μέρος μετά την αλλαγή του Μπάμπα και αν είναι για εκείνον πιο οικεία αυτή η θέση λόγω του παρελθόντος του:

«Ναι, είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα μου τα έχω παίξει αριστερά στην άμυνα. Αισθάνομαι το ίδιο οικεία τόσο στα δεξιά, όσο και στα αριστερά, και αυτό το γνωρίζει καλά ο προπονητής. Νιώθω και στις δυο πλευρές το ίδιο και το πιο σημαντικό για μένα είναι να βοηθάω την ομάδα όποτε χρειάζεται».

Για τα επτά ματς σε 20 μέρες και το «μαραθώνιο» του ΠΑΟΚ:

«Για όλους τους παίκτες είναι καλό να υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια. Χρειάζονται αυτά τα παιχνίδια για να υπάρχει ρυθμός στα πόδια. Έχουμε μπροστά μας σημαντικά ματς για την Ευρώπη και για το πρωτάθλημα. Είναι καλό να παίρνουν λεπτά συμμετοχής όλοι για να μπορούν όλοι να βοηθήσουν την ομάδα. Όσο περισσότερο παίζεις, τόσο καλύτερη κατάσταση έχεις. Να υπάρχει η κατάλληλη ξεκούραση και μετά να είσαι έτοιμος να παίξεις».

Για την εικόνα του Λόβρεν και το πως ζει την συνύπαρξη του στην άμυνα:

«Όλοι γνωρίζουν την αξία και την ποιότητα του Ντέγιαν. Μας βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό το παιχνίδι με την εμπειρία του. Μπήκε και ο Όμαρ μετά για να αντιμετωπίσουμε τους ψηλούς επιθετικούς της ΑΕΚ, ειδικά όταν η μπάλα σηκώθηκε ψηλά. Ήταν πολύ καλός, υπάρχει ένας εξαιρετικός ανταγωνισμός στην ομάδα και στην άμυνα και σε όλες τις θέσεις, κάτι που μόνο βελτίωση μπορεί να φέρει»

 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε ακόμη...