Ο Αλέξης Κυρίτσης στον ΠΑΟΚ

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Αλέξη Κυρίτση, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο ενός έτους.    Πιστεύω σε αυτή την προσπάθεια δηλώνει ο ίδιος!
Ο Αλέξης Κυρίτσης στον ΠΑΟΚ

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Αλέξη Κυρίτση, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο ενός έτους. Ο Αλέξης Κυρίτσης θα μεταβεί την Κυριακή (24/8) στο Καρπενήσι, όπου και θα συναντήσει την αποστολή του ΠΑΟΚ, για να συμμετέχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.


Ο Αλέξης Κυρίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18/5/1982. Έχει ύψος 1,97 μ. και αγωνίζεται στη θέση του shooting guard. Προηγούμενες ομάδες του ήταν ο Παπάγου, ο Άρης, το Μαρούσι και η ΑΕΚ. Να σημειωθεί ότι σε όλες αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο ένας είναι πλέον παρελθόν, ο άλλος μόλις ήρθε.

Η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ συζητιέται εδώ και αρκετό καιρό. Τέλος καλό όμως και σίγουρα άξιζε τον κόπο. Ο Αλέξης Κυρίτσης, ένας από τους καλύτερους Ελληνες γκαρντ, μπαίνει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, ενισχύει σε σημαντικό βαθμό την ομάδα, δηλώνει ικανοποιημένος για την τελική συμφωνία και έτοιμος για σκληρή δουλειά προκειμένου να αποδώσει καρπούς η μεγάλη προσπάθεια που ξεκινά στον ΠΑΟΚ. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, μίλησε στο www.paokbc.gr για τη συμφωνία του με την ομάδα και τα όνειρά του για την επόμενη σεζόν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που τελείωσε αίσια το θέμα μου και συμφώνησα με τον ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δρόσο, γιατί αυτός πιστεύω ότι ήταν ο καταλύτης ώστε να τελειώσει το θέμα. Είμαι όμως πραγματικά πολύ χαρούμενος γιατί έρχομαι να παίξω μπάσκετ σε μία μεγάλη ομάδα με τη δυναμική που έχει ο ΠΑΟΚ. Εχω ζήσει την ατμόσφαιρα στο Παλατάκι σαν αντίπαλος και θεωρώ ότι θα είναι πλέον πολύ σημαντικό που θα ζω αυτή την ατμόσφαιρα ως παίκτης του ΠΑΟΚ», υποστήριξε ο Αλέξης Κυρίτσης και αναφέρθηκε στην επόμενη σεζόν και τις προοπτικές που υπάρχουν για τον ΠΑΟΚ: «Θέλω να είμαστε όλοι υγιείς, να δουλέψουμε σωστά και μεθοδικά, να είμαστε μία ομάδα ανταγωνιστική απέναντι σε κάθε αντίπαλο και ειλικρινά είμαι αισιόδοξος για τη νέα σεζόν. Πιστεύω σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινά τώρα ο ΠΑΟΚ και για αυτό έρχομαι στην ομάδα. Με τη συμπαράσταση του κόσμου μάλιστα, γιατί έχω ζήσει την ατμόσφαιρα, ακόμη και πέρσι που η ομάδα είχε πολλές δυσκολίες, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Με την απόκτηση του Αλέξη Κυρίτση ο ΠΑΟΚ ενισχύεται σε πολύ σημαντικό βαθμό, ενώ μεγαλώνει ταυτόχρονα και τον κορμό των Ελλήνων παικτών που θα υπάρχουν στην ομάδα, γεγονός το οποίο ο 26χρονος γκαρντ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό και τονίζει χαρακτηριστικά:  

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Διήρκεσαν λίγο περισσότερο απ΄ ότι υπολόγιζα οι διαπραγματεύσεις. Τέλος καλά, όλα καλά. Ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά και θα έρθουν οι επιτυχίες. Δεν περίμενα ότι θα έρθει και ο πατέρας μου στην ομάδα, σίγουρα θα είναι καλό, θα με βοηθήσει στην προσαρμογή στη Θεσσαλονίκη, αν και είχα ζήσει δύο χρόνια παλαιότερα με τον Άρη. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ από το πόστο του. Προσωπικά έχω παίξει σε 3 ομάδες στην Α1, που φορούσαν κιτρινόμαυρα, Άρης, ΑΕΚ, Μαρούσι. Πάντα μου άρεζε το μαύρο χρώμα, είναι το αγαπημένο μου. Ο ΠΑΟΚ έχει ιστορία, έχει το Δικέφαλο στη φανέλα και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Θα προσπαθήσω να δικαιώσω αυτούς που με πίστεψαν, με πρώτο τον Δημήτρη Δρόσο, αλλά και το τεχνικό τιμ και κυρίως τον Νίκο Μπουντούρη. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ουσιαστικά τελείωσε την μεταγραφή. Πέρσι, πριν καν αναλάβει την ΑΕΚ, μου έλεγε πόσο με πίστευε. Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουνε σε σένα άνθρωποι με όραμα όπως ο κ. Δρόσος. Η ομάδα θα έχει υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες. Με τις προσθήκες των παικτών που αποκτήθηκαν και θα αποκτηθούν, θα έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Αν δουλέψουμε ως σύνολο και δεν έχουμε τραυματισμούς, θα τα πάμε πολύ καλά. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν ξεφύγει οικονομικά. Η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, έτσι όπως έχει εξελιχθεί, θα είναι πολύ σημαντική για όποιον την κατακτήσει. Πέρσι την πήρε ο Πανιώνιος. Θα έχουμε πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων, με τους δύο να χτυπούν τον τίτλο και μετά 4-5 ομάδες να διεκδικούν την 3η θέση. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν και οι ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή».

Στο μεταξύ αργά χτες το βράδυ, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι καθήκοντα γενικού διευθυντή θα αναλάβει ο κ. Μιχάλης Κυρίτσης (πατέρας του Αλέξη) . Ο Μιχάλης Κυρίτσης είχε το ίδιο πόστο στην ομάδα και το 2000.

 

Διαβάστε ακόμη...