Ο ΠΑΟΚ έγινε 99 χρόνων και έχει ακόμη “τρέλα στο μυαλό”

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τα σημερινά γενέθλια του ΠΑΟΚ, στο κατώφλι της συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ίδρυση του και την πραγματικότητα που αποτυπώνει πόσο ξεχωριστός είναι ο Πανθεσσαλονίκιος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών.
Πηγή: sport24.gr
Ο ΠΑΟΚ έγινε 99 χρόνων και έχει ακόμη “τρέλα στο μυαλό”

Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει τα 99 χρόνια σε μια συγκυρία που οι φίλοι του είχαν πολλά χρόνια να ζήσουν. Από τη μια η ομάδα μπάσκετ να διεκδικεί μετά από τρεις σχεδόν δεκαετίες ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο και από την άλλη ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ να ακροβατεί σε μια λεπτή ισορροπία από την αποτυχία της χρονιάς στο να σώσει τη σεζόν του με την κατάκτηση τουλάχιστον της δεύτερης θέσης.

Αν μια ομάδα πάντως με ασπρόμαυρα καταφέρει να κατεβάσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στον Λευκό Πύργο αυτή θα είναι του “τρελού του Ιταλού” και του “τρελού του προέδρου” και όχι όπως συνέβη πολλές φορές τα τελευταία χρόνια η ομάδα του ποδοσφαίρου του “Στρατηγού Λουτσέσκου”. Έτσι και αλλιώς, “ΠΑΟΚ είσαι…” η ομάδα των άκρων.

Από τα χρώματα του, το μαύρο του θρήνου και της πίκρας και το άσπρο της χαράς όλα συνυπάρχουν σε αυτή την ομάδα και την κάνουν ξεχωριστή, από το απόγειο της ικανοποίησης και την έντονη απογοήτευση. Από το πανηγύρι του περασμένου Μαΐου για την κατάκτηση του – “πιο μάγκικου” όπως λένε- πρωταθλήματος όλων των εποχών, στην φετινή χλιαρή πραγματικότητα με τον Δικέφαλο, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν, να είναι αουτσάιντερ για να πάρει τη δεύτερη θέση και αντίστοιχα το δεύτερο καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι σαν μην πέρασε ούτε μια ημέρα.

Από το “ΠΑΟΚ δεν γίναμε για τους τίτλους” -την υπέρτατη ανιδιοτελή παραδοχή των οπαδών του- μέχρι το “όποιος παίζει για τον ΠΑΟΚ ντρέπεται να χάνει” η απόσταση είναι τόσο μικρή, σχεδόν αμελητέα . Δείχνει όμως και το τι περιμένει ο κόσμος από τους αθλητές που φορούν τη φανέλα με τον Δικέφαλο. Να παλεύουν με όλες τους δυνάμεις για να πάρουν τη νίκη, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο τέλος. Να μην συμβιβάζονται με την ιδέα της ήττας και να μην τα παρατούν ποτέ μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Άλλωστε “ο δικός μας ΠΑΟΚ δεν χάνει ποτέ”…

Στο κατώφλι για τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής

Όπως και να έχει ο Πανθεσσαλονίκιος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών γιορτάζει 99 χρόνια από την ίδρυση του και μπαίνει σε μια περίοδο προετοιμασίας για το μεγαλύτερο milestone της Ιστορίας του.

Ο Ιβάν Σαββίδης, που αναμόρφωσε τον ΠΑΟΚ και τον οδήγησε στον πρωταθλητισμό των τελευταίων ετών πριν από 9 χρόνια στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Δικεφάλου είχε δώσει μια υπόσχεση και την τήρησε. “Σας δίνω το λόγο μου. Τον λόγο του Πόντιου: θα φέρω τη χαρά στην Τούμπα. Πιστέψτε το αυτό”, είχε πει.

Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής το 2026 είναι πραγματικά μια τεράστια υπόθεση και θα πρέπει να είναι ετοιμος σε όλα τα επίπεδα για να γράψει νέες σελίδες στην ιστορία του.

Με αγωνιστικές επιτυχίες, με βελτίωση των υποδομών του –με το προπονητικό κέντρο στους Ταγαράδες σε πρώτο πλάνο και τη Νέα Τούμπα σε δεύτερο θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για την ασπρόμαυρη ΠΑΕ.

Και πάνω από όλα κρατώντας ζωντανά όσα αυτό το σωματείο πρεσβεύει με βάση την προσφυγική καταγωγή των ιδρυτών του, την αλληλεγγύη, την κοινωνική ευαισθησία και όπως λένε οι οπαδοί του την αγνή και άδολη αγάπη για τα “τέσσερα γράμματα”.

Διαβάστε ακόμη...