Έδιωξαν από του Ρέντη οπαδό του ΠΑΟΚ με κινητικά προβλήματα!
SHARE:
Απίστευτο και όμως αληθινό! Όπως κατήγγειλε μέσα από το PAOK24, ο οπαδός του Δικεφάλου που εδώ και επτάμισι χρόνια είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, Γιάννης Καστούρας, τον έδιωξαν από του Ρέντη!
Αιτία γι'αυτό αποτέλεσε όπως τόνισε, δυο φωτογραφίες που έκανε κίνηση να βγάλει. Η μια αφορούσε το μέρος που κάθονταν οι άνθρωποι της διοίκησης του ΠΑΟΚ και οι οποίοι του ζήτησαν να προβεί σε αυτή την κίνηση αλλά και μια φωτογραφία που ήθελε να βγάλει όταν παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες στο τάραφλεξ!
Σε επικοινωνία που είχαμε αρχικά με τον οπαδό του Δικεφάλου, σχολίασε πως βρίσκεται σε όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας: «Είναι γνωστό ότι ακολουθώ τα περισσότερα τμήματα του ΠΑΟΚ με δικό μου μέσο και δικά μου έξοδα. Ουδέποτε έχω προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα και ουδέποτε έχω αντιμετωπίσει κάποια άσχημη συμπεριφορά».
Για το αν έχει ξαναβρεθεί στο Ρέντη, πέρα από το φετινό σκηνικό: «Η πρώτη ήταν τον Ιανουάριο του 2017 στον τελικό του Λιγκ Καπ. Μετά το τέλος του αγώνα και ενώ ήδη καθόλα τη διάρκεια αυτού βρισκόμουν ακριβώς έξω από την τελική γραμμή, μπήκα στον αγωνιστικό χώρο για να συγχαρώ τον τότε αρχηγό του ολυμπιακού τον Ντιμα Φιλίποφ, τον οποίο τον γνώρισα προσωπικά μέσω κοινών φίλων και τον φροντιστή του Ολυμπιακού τον κύριο Μπλέτσα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μου φέρθηκε άψογα με μία σχεδόν πατρική στοργή.
Εκείνη τη στιγμή ήρθε ένας πολύ πολύ ευτραφής κύριος οποίος μου έκανε παρατήρηση με πολύ άσχημο τρόπο να μην μπω στον αγωνιστικό χώρο γιατί οι ρόδες του αμαξίδιου μου θα προκαλούσαν ζημιά στο τάραφλεξ, το οποίο όμως πατούσα επί σχεδόν δυο ώρες. Με αφορμή λοιπόν αυτή την άκομψη παρατήρηση, είχα γράψει κάτι σχετικά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι αυτός ο κύριος μου είχε κάνει παρατήρηση, ο οποίος μόλις την προηγούμενη Πέμπτη έμαθα ότι είναι ο υπεύθυνος Τύπου της ομάδας βόλεΐ του Ολυμπιακού».
Σχετικά με το τι έγινε στο πρώτο φετινό παιχνίδι της τελικής σειράς στο γήπεδο του Ρέντη, ανέφερε ότι: «Την προηγούμενη Πέμπτη δηλώθηκα από τον ΠΑΟΚ ώστε να παρακολουθήσω τον αγώνα. Με το που μπήκα στο γήπεδο ένας κύριος χωρίς διαπίστευση με πολύ άσχημο τρόπο μου υπέδειξε που να καθίσω αλλά μου απαγόρευσε να κινηθώ έξω από αυτό το χώρο.
Στη συνέχεια με πλησίασε ένας γυμνασμένος κυρίως με πάρα πολλά τατουάζ ο οποίος άρχισε να με προειδοποιεί να μην προκαλέσω ξανά τον οποιοδήποτε μέσα σ' αυτό το γήπεδο και στην ομήγυρη προστέθηκαν άλλοι τρεις οι οποίοι μου εξήγησαν ότι μιλούσαν για το περιστατικό με τη δημοσίευση μου, λέγοντας μου ότι με ξέρουνε, ότι διαβάζουν τα όσα γράφω και ότι με περίμεναν μόλις είδαν το όνομά μου στην λίστα. Περιττό... να αναφέρω το υβρεολόγιο που δέχτηκα για την Μακεδονία, τον ΠΑΟΚ και τον πολιτισμό της Βορείου Ελλάδος. Μάλιστα μου είπαν ότι κανονικά έπρεπε να... φάω τις μάπες μου και να με πετάξουν έξω, αλλά μου κάνουνε χάρη επειδή έχω πρόβλημα και με αφήνουν να μπω στο γήπεδο τους. Σε εκείνο το σημείο αντέδρασα γιατί δεν άντεξα, λέγοντας ότι αυτό που αποκαλούν πρόβλημα, ονομάζεται κατάσταση.
Η κατάσταση αυτή με τις ύβρεις τις απειλές και τις νομοθεσίες από τα τέσσερα αυτά άτομα, κάνεις εκ των οποίων δεν είχε κάποια διαπίστευση και πραγματικά ένιωσα εκείνη τη στιγμή ότι απειλούμαι και ότι κινδυνεύω».
Για το αν μίλησε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τι έγινε στη συνέχεια: «Δυστυχώς άνθρωπος του ΠΑΟΚ δεν υπήρχε, γιατί όπως είναι γνωστό, τον αντιπρόεδρο και τον γενικό αρχηγό της ομάδας τους έβαλαν σε ένα μέρος ψηλά, όπου εγώ δεν έχω δει ποτέ να κάθεται κανείς στο συγκεκριμένο γήπεδο.
Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι (σ.σ. του ΠΑΟΚ) μου ζήτησαν να τους βγάλω μια φωτογραφία για το που τους έβαλε ο αντίπαλος να καθίσουν, δείγμα φιλοξενίας. Ένας άνθρωπος της υπηρεσίας φύλαξης που με είδε να βγάζω τη συγκεκριμένη φωτογραφία με πλησίασε και με εξαιρετικά άσχημο τρόπο με ύβρεις και με απειλές, μου απαγόρευσε να βγάλω την οποιαδήποτε άλλη φωτογραφία εντός του γηπέδου.
Όταν παρατάθηκαν οι δύο ομάδες για την ένταξη του παιχνιδιού, τον ενημέρωσα ότι θα βγάλω τη φωτογραφία και για το αρχείο μου και για να την ανεβάσω σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εκείνος τότε με έβρισε και μου το απαγόρευσε και πάλι με την απειλή της βίαιης απομάκρυνσης μου από το γήπεδο, σε περίπτωση που δεν θα ακολουθούσα αυτά που έλεγε. Έβγαλα λοιπόν φωτογραφία των δύο ομάδων και πολύ απλά, αυτός ο άνθρωπος ήρθε ξανά και με οδήγησε στην έξοδο».
Συνέβη κάποιο άλλο περιστατικό μετά το παραπάνω;
«Έξω από το γήπεδο και πριν μπω στο αυτοκίνητο με πλησίασε ο ένας από τους τέσσερις κύριους που με είχαν υποδεχτεί αρχικά, ο οποίος ήρθε να δει τι συνέβη, αντιλαμβανόμενος το τεράστιο ατόπημα που έκαναν με την απομάκρυνση μου από το γήπεδο. Ο άνθρωπος της security συνέχιζε να επιμένει να βγω λέγοντας ότι εγώ έχω φωτογραφήσει τη Θύρα 7. Εγώ εκείνη τη στιγμή τους παρέδωσα τις δύο συσκευές τηλεφώνου και το iPad και τους είπα να ψάξουν αν έχω βγάλει έστω και ένα πρόσωπο από την εξέδρα.
Έφυγα από το γήπεδο και μόλις το αντελήφθη αυτό ο κύριος Τζήκας (σ.σ. γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ) επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου ώστε να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει θέμα με την ασφάλεια και την σωματική μου ακεραιότητα. Έχω στείλει επιστολή στο ΤΑΠ ΠΑΟΚ η οποία θα κοινοποιηθεί από την ομάδα και στην ΕΣΑΠ, αλλά επειδή δέχτηκα απειλές και δεν μπορώ να ξέρω τι μέλλει γενέσθαι από αυτούς τους κύριους σε κάποιο ταξίδι μου στην Αθήνα, θα κοινοποιηθεί στο τμήμα αθλητικής βίας της ελληνικής αστυνομίας».
Πρόσφατα έγινε ο 2ος τελικός στη Θεσσαλονίκη, είχατε κάποια νέα επικοινωνία με τους ανθρώπους των «ερυθρόλευκων» για το περιστατικό;
«Την Κυριακή πριν τον δεύτερο τελικό γνώρισα και ενημέρωσα σχετικά με τα όσα έγιναν τον γενικό αρχηγό του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού τον κύριο Δαλέζιο, ο οποίος μέσα σε πολύ λίγο χρόνο ήρθε και με ενημέρωσε ότι έμαθε ποιος ήτανε ο γυμνασμένος κυρίως με τα πολλά τατουάζ και ότι δεν έχει καμία σχέση με τον επίσημο Ολυμπιακό.
Ωστόσο, εγώ είδα ιδίοις όμμασι ότι ο συγκεκριμένος αφού απομακρύνθηκε από μένα, ενημέρωσε τον υπεύθυνο Τύπου οποίος ήταν η πέτρα του σκανδάλου για όσα έγιναν. Άρα είναι γνωστός. Επίσης ο κύριος Δαλέζιος δεσμεύτηκε να μάθει ποιος ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος της ιδιωτικής φύλαξης, ο οποίος παράνομος με έβγαλε εκτός γηπέδου και μάλιστα έθεσε εαυτόν στη διάθεσή μου την επόμενη φορά που θα κατέβω να τον ενημερώσω, ώστε να ηγηθεί αυτός την σωματική μου ακεραιότητα, αλλά του απάντησα ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο, να χρειάζεται δηλαδή να εγγυηθεί κάποιος την σωματική ακεραιότητα σε έναν κινητικά ανάπηρο άνθρωπο και να μην είναι αυτονόητο για όλους αυτό. Πραγματικά ήτανε κάτι πρωτοφανές αυτό που συνέβη στο γήπεδο του Ρέντη και το μόνο που επιθυμώ είναι να σταματήσουν εφεξής τέτοιες μέθοδοι υποδοχής»