Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε ήδη ένα… τρόπαιο

Λένε πως την ιστορία, την γράφουν οι… τρελοί. Και μάλλον έχουν δίκιο, αν καταφέρουμε να συνειδητοποιήσουμε τι κατάφερε φέτος, η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.
Πηγή: sdna.gr
Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε ήδη ένα… τρόπαιο
Photo Credits: @PAOK BC

Οι δρόμοι Χατζόπουλου – Καντσελιέρι συναντήθηκαν, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα, που οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά από 29 χρόνια.

Αν στο ξεκίνημα της σεζόν που διανύουμε, έλεγες σε κάποιον πως ο Δικέφαλος θα φτάσει στην τελική φάση του FIBA Europe Cup και θα έκλαιγε κόσμος για ένα εισιτήριο στο «Παλατάκι», θα γελούσε. Και δικαιολογημένα αν αναλογιστούμε ότι υπήρχαν στην διοργάνωση ομάδες με πενταπλάσιο έως και δεκαπλάσιο μπάτζετ.

Κανένας λογικός μπασκετικός συνειρμός δεν επέτρεπε να σκεφτείς, πως θα μπορούσε αυτή η ομάδα να ξεπεράσει τόσα και τόσα εμπόδια, να αποκλείσει τη Σολέ και να διεκδικεί ένα τρόπαιο με αντίπαλο την Μπιλμπάο. Αποδεικνύεται στην πράξη πως η συντηρητική σκέψη, δεν αποτελεί οδηγό επιτυχίας. Αντίθετα, η σκληρή δουλειά, η γνώση του εταιρικού μάνατζμεντ, η πίστη στην επίτευξη ενός στόχου, το οικογενειακό κλίμα και το νοικοκυριό, μπορούν να σε οδηγήσουν σε… παραδείσους που δεν είχες καν ονειρευτεί.

Σε ένα τέτοιο… παράδεισο, οδηγήθηκε φέτος η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Με υπομονή, σκληρή δουλειά και την πατρική φροντίδα του Θανάση Χατζόπουλου, ο Δικέφαλος έφτασε να διεκδικεί το 3ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του. Δεν ξέρω ποια θα είναι η έκβαση του δεύτερου τελικού. Η ήττα των 7 πόντων στην Ισπανία, μπορεί να αποδειχθεί μικρή για τον Καντσελιέρι και τους παίκτες του, μπορεί να αποδειχθεί και μεγάλη.

Πιστεύω ακράδαντα πως η απονομή στο «Παλατάκι» το βράδυ της Τετάρτης, θα έχει ασπρόμαυρο χρώμα. Πιστεύω ακράδαντα πως εκατοντάδες χιλιάδες οπαδών του ΠΑΟΚ σε όλη τη γη, θα ανατριχιάσουν από υπερηφάνεια γι αυτά που θα τους προσφέρει η ομάδα μπάσκετ. Πιστεύω πως η προσπάθεια τόσων χρόνων του Θανάση Χατζόπουλου, να σώσει αρχικά (από την οικονομική καταστροφή) και να αναγεννήσει στη συνέχεια αυτή την ομάδα, το βράδυ της Τετάρτης, θα ανταμειφθεί με τον πιο ένδοξο τρόπο.

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύω, όλα θα κριθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ένα άστοχο ή ένα εύστοχο σουτ, μπορεί να κρίνουν την εξέλιξη του αγώνα και εν τέλει την κατάκτηση του τροπαίου. Η επιτυχία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, είναι μεγαλύτερη από ένα τρόπαιο. Ακόμα κι αν πρόκειται για ευρωπαικό τρόπαιο.

Αυτό που πέτυχε ο… τρελός (γιατί μόνο ένας … τρελός θα αναλάμβανε επι χρόνια να πληρώνει δυο ομάδες) Θανάσης Χατζόπουλος και όσοι τον ακολουθούν πιστά από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη σωτηρία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, είναι μεγαλύτερο από ένα τρόπαιο. Ναι, το Κύπελλο θα αποτελέσει την ένδοξη στιγμή της νεότερης μπασκετικής ιστορίας του Δικεφάλου αλλά, η σωτηρία της ομάδας, η αναγέννηση της και φυσικά η επιστροφή του κόσμου στο «Παλατάκι», είναι επιτεύγματα μεγαλύτερα από την ενδεχόμενη αγωνιστική επιτυχία που δικαίως προσμένει ο ασπρόμαυρος οργανισμός.

Η έξοδος από το οικονομικό αδιέξοδο, είναι θέμα χρόνου. Επιτυχία που κατακτήθηκε με κόπους, βάσανα, θυσίες (οικονομικές και όχι μόνο) και την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, που στάθηκαν στο πλευρό του προέδρου και της διοίκησης του, πότε με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας και πότε με τη συμμετοχή τους στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ, αδιαφορώντας για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας.

Αν κάτι χρωστάει η ιστορία σε όλους αυτούς, είναι η ευρωπαϊκή κούπα. Αν πάλι δεν είναι η ώρα (που είναι), η ζωή θα συνεχιστεί με το ίδιο πείσμα και την ίδια αγάπη για τον ΠΑΟΚ.

 

Καλή επιτυχία στο μεγαλύτερο προσφυγικό σωματείο του κόσμου!

Διαβάστε ακόμη...