Προς τι ο πανικός στον ΠΑΟΚ;

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι αποδοτικός, ακόμη, φέτος. Επίσης έχει αρκετά διαστήματα που δεν παίζει καλά. Και δέχεται εύκολα γκολ. Είχε 3 σερί ήττες και 1 ισοπαλία σε σημαντικά ματς. Όλα αυτά σωστά και γνωστά. Μπορεί κανείς να εξηγήσει όμως τον πανικό και το μένος μερίδας του κόσμου; Άραγε δεν μάθαμε τίποτα εως τώρα, όλα αυτά τα χρόνια που είχαν και αποτυχίες αλλά και ιστορικές επιτυχίες;
Equalizer Equalizer
Προς τι ο πανικός στον ΠΑΟΚ;
Photo Credits: @PAOKFC

Κάποιες φορές μοιάζει ξεκάθαρο, πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει μετατραπεί από υποστηρικτή της ομάδας, σε αντίπαλό της. Ακούγεται άσχημο, αλλά όταν το «κοινό» απαιτεί ΜΟΝΟ επιτυχίες, τότε μάλλον κάτι έχουμε μπερδέψει. Και σίγουρα, κάτι έχουμε ξεχάσει.

Αλλά για να μην γίνει εντελώς φιλοσοφικό – υπαρξιακό αυτό το κείμενο, ας μείνουμε στα «επίγεια».

Κανείς δεν αντιλέγει πως ο ΠΑΟΚ εμφανίζει μεγάλη δυσλειτουργία στην επίθεση. Και πως δέχεται φτηνά γκολ (σχεδόν αποκλειστικά από αστεία ΑΤΟΜΙΚΑ λάθη). Το ίδιο είδαμε και στη Λιβαδειά, όπου παρεμπιπτόντως έγινε το μόνο πραγματικά ΚΑΚΟ ματς του ΠΑΟΚ εως σήμερα. Διότι, αποτυχίες είχε. Αλλά άσχημα δεν έπαιζε εως τώρα.

Οι μαζικές αλλαγές και το έξτρα άγχος για να έρθει επιτέλους μια νίκη, έφεραν κάκιστη εικόνα.

Ο πανικός όμως που παρατηρείται, η ξαφνική απαίτηση πολλών να «φύγει ο Ρουμάνος που βαρεθήκαμε πια», κινείται κατά την ταπεινή μου γνώμη ανάμεσα στη φαιδρότητα και στην αχαριστία.

Πάνω απ’ όλα όμως, αυτή η στάση είναι εντελώς ενάντια στην κοινή λογική και στην κοινή εμπειρία όλων μας, που παρακολουθούμε τον ΠΑΟΚ - και ειδικότερα τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, όλα αυτά τα χρόνια.

Μπορεί πολύς κόσμος να θεωρεί ότι η ομάδα είναι ίδια με τα περασμένα χρόνια, και άρα θα έπρεπε να είναι «έτοιμη».

Έλα όμως, που δεν είναι!

Όχι μόνο οι αλλαγές ήταν αρκετές, αλλά ήταν και σημαντικές. Σε άξονα, και επίθεση.

Και όπως έχουμε γράψει πολλές φορές από αυτό εδώ το σαιτ, σοβαρό ΠΑΟΚ με Λουτσέσκου, πριν το Νοέμβρη, ΔΕΝ αναμένουμε να δούμε.

Μπορεί αυτό κάποιοι να το βλέπουν ως δικαιολογία, ή και ως «γραμμή» της διοικησης.

Αλλά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα εκτεθούν. Ξανά

Γιατί, όσο επαναλαμβανόμενο είναι το μοτίβο του «ξεφούσκωτου» ΠΑΟΚ κάθε φθινόπωρο, τόσο επαναλαμβανόμενο είναι και το φαινόμενο γκρίνιας και ανθρωποφαγίας την ίδια εποχή. Μέχρι που αρχίζει το σερί νικών, και ο ΠΑΟΚ πάει από καλά εως και… τέλεια κάθε χρονιά.

Υπομονή λοιπόν, και λίγη νηφαλιότητα.

Ο ΠΑΟΚ με ζόρι, αγώνα, δυσλειτουργίες, πάθος και πόνο, ανεβαίνει. Κάθε χρόνο. Λίγο λίγο. Θα θέλαμε περισσότερο βεβαίως. Αλλά προς τα κάτω, σίγουρα δεν πάει.

Η διακοπή έρχεται σε πολύ κρίσιμο σημείο, και ελπίζουμε να αποδειχθεί χρήσιμη και ευεργετική.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος με +2. Αλλά τίποτα δεν κρίθηκε, ούτε θα κριθεί μέχρι τουλάχιστον τον Μάρτιο.

Συνεπώς, καλούμαστε όλοι, και ειδικότερα οι αρμόδιοι και ο ίδιος ο προπονητής, να έχουμε καθαρό μυαλό και όχι πανικό…

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...