Γιατί η ευρωπαϊκή σεζόν της Σάμροκ Ρόβερς είναι ήδη πετυχημένη

Μετά τις πρωταθλήτριες Μαυροβουνίου και Σουηδίας, ο ΠΑΟΚ θα παίξει αυτό το καλοκαίρι και με αυτή της Ιρλανδίας στα πλέι-οφ του Europa League, αφού η Σάμροκ Ρόβερς πέρασε στην παράταση την Τσέλιε (0-1, 3-1).
Πηγή: forzaonline.gr
Γιατί η ευρωπαϊκή σεζόν της Σάμροκ Ρόβερς είναι ήδη πετυχημένη

Κοινή συνισταμένη; Ο αυξημένος ρυθμός ετοιμότητας, αφού το ιρλανδικό πρωτάθλημα βρίσκεται προς το τέλος του (27η αγωνιστική), με την ομάδα του Στίβεν Μπράντλεϊ να βρίσκεται στην 5η θέση, στο -10 από την κορυφή, με δύο ματς λιγότερα.

Το γκολ του Γκρέιαμ Μπερκ στο 96ο λεπτό του επαναληπτικού με την Τσέλιε (3-1) πανηγυρίστηκε σαν κατάκτηση ευρωπαϊκού, αφού εξασφάλισε για την Σάμροκ Ρόβερς την είσοδο (μίνιμουμ) στο league phase του Conference League,  τα έσοδα από το οποίο ξεπερνούν το ετήσιο μπάτζετ της. Είναι η τρίτη φορά στην ευρωπαϊκή της ιστορία που θα παίξει σε φάση ομίλων, η σεζόν των Ιρλανδών είναι ήδη πετυχημένη.

Ξέρατε ότι…

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε ξανά την Σάμροκ Ρόβερς στους ομίλους του Europa League της σεζόν 2011-12, κερδίζοντας και τα δύο παιχνίδια με 2-1 και 3-1.

Η Σάμροκ αποκλείστηκε στον 2ο προκριματικό του Champions League με δύο ήττες (2-0, 4-2) από την ομάδα που θα αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ αν περνούσε την Μάλμε, την Σπάρτα Πράγας.

Με εξαίρεση τον Γερμανό τερματοφύλακα Πελς, τον αμυντικό από το Πράσινο Ακρωτήρι Πίκο Λόπες και τον Εσθονό φορ Πουμ, το ρόστερ της απαρτίζεται μόνο από Ιρλανδούς, κανέναν όμως εν ενεργεία διεθνή.

Είναι η ομάδα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα Ιρλανδίας (21), εκ των οποίων τα τέσσερα τελευταία συνεχόμενα.

Διαβάστε ακόμη...