Tα χαρακτηριστικά του Τζόναθαν Γκόμεζ που θέλει ο ΠΑΟΚ (vid+pic)

Ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτηση του Τζόναθαν Γκόμες, ενός πλάγιου μπακ με αρκετά επιθετικογενή χαρακτηριστικά.
Πηγή: sdna.gr
Tα χαρακτηριστικά του Τζόναθαν Γκόμεζ που θέλει ο ΠΑΟΚ (vid+pic)

Ψηλά στη λίστα του ΠΑΟΚ για το αριστερό άκρο της άμυνας βρίσκεται ο Τζόναθαν Γκόμες, ο οποίος προορίζεται πίσω από τον Μπάμπα Ράχμαν ως μία πιο αξιόπιστη έξτρα λύση για τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο 20χρονος Αμερικανός με καταγωγή από το Μεξικό ανήκει στη Σοσιεδάδ και παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη σε 52 ματς της LaLiga2, έχοντας 1 γκολ και 5 ασίστ. Ο Γκόμες, αποκτήθηκε από την ομάδα των Βάσκων αρχικά για την δεύτερη ομάδα και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός την περσινή σεζόν στην Μιράντες, κάνοντας μία μεστή σεζόν.

Ο «JoGo» ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τις Η.Π.Α. αγωνιζόμενος με τις Solar FCDallas Academy, North Texas και Louisville City, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Έχει φορέσει το εθνόσημο τόσο των Η.Π.Α (U16, U17, U20 και ανδρική ομάδα), αλλά και του Μεξικού (U16, U20 και ανδρική ομάδα), ωστόσο την τελευταία του συμμετοχή ως διεθνής την κατέγραψε με το Μεξικό στις 28 Απριλίου του 2022, αγωνιζόμενος στο φιλικό παιχνίδι απέναντι στη Γουατεμάλα σε ηλικία 18 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, πρόκειται για ένα μπακ που με βάση το πως κινείται στο γήπεδο ταιριάζει στον ΠΑΟΚ, γιατί από το heatmap του φαίνεται πως παίζει ψηλά στον αγωνιστικό χώρο.

Heat map του παιχνιδιού του Τζόναθαν Γκόμεζ
Photo Credits: @sdna.gr

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να βοηθήσει τόσο στην ανάπτυξη της ομάδας του όσο και στο αμυντικό κομμάτι, ενώ την σεζόν που μας πέρασει βαθμολογήθηκε συνολικά με τις εμφανίσεις του κοντά στο 7/10. 

Όλα αυτά βέβαια, σε μία χρονιά που έπαιξε στην εξίσου δυνατή αλλά δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και μένει να φανεί αν αποκτηθεί, το πόσο θα μπορέσει να «κουμπώσει» στα θέλω του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Διαβάστε ακόμη...