Αυτή είναι η Χιμπέρνιαν (vids)

Γνωρίστε την σημερινή (6/7) αντίπαλο του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Αυτή είναι η Χιμπέρνιαν (vids)

Ο ΠΑΟΚ δίνει σήμερα (6/7, 17:00) το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας στην Ολλανδία, εκεί όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, με αντίπαλο την σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν.

Πρόκειται για ομάδα που τερμάτισε στην 7η θέση της κανονικής διάρκειας και 8η, μετά τα Play-Out, του εγχώριου πρωταθλήματος της. Η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της κοστολογείται περίπου στα 15 εκατομμύρια ευρώ και ως πιο ακριβό περιουσιακό της στοιχείο έχει τον 25χρονο αριστερό εξτρέμ, Έλι Γουάν. που κοστίζει 2 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ιβοριανός, με γαλλικό διαβατήριο, μέτρησε 10 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 43 συμμετοχές πέρυσι.

Τον ακολουθεί ο έτερος εξτρέμ, Μάρτιν Μπόιλε, που κοστολογείται με 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης καλή περσινή σεζόν με 11 γκολ και 4 ασίστ σε 41 παιχνίδια.

Προπονητής της ομάδας είναι ο 36χρονος, Ντέιβιντ Γκρέι, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Ιούνιο τις τύχες τις ομάδας ως πρώτος τεχνικός ενώ βρίσκεται στον σύλλογο από το 2021, σε διάφορα πόστα. Η Χιμπέρνιαν έχει κατακτήσει συνολικά 4 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Σκωτίας, σε μια δύσκολη λίγκα όπου Ρέιντζερς και Σέλτικ μονοπωλούν τα τρόπαια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Χιμπέρνιαν έχει δώσει ήδη δυο φιλικά, επικρατώντας με 1-0 και 5-0, απέναντι σε Ντούισμπουργκ και Έντιμπουργκ Σίτι, αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη...